| Costica32 a întrebat:

Tratamente sau ceva natural pentru a scapa de punctele negre? Nu mai suport dela 13 ani am si acum am 15 am fost si la dermatolog si mi-a scris ceva chesti sa le cumpar era ok l-am cumparat da nici un rezultat. Va rog ajutati-ma! [FUNDA]

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| BellaVampire a răspuns:

Buna!
Pentru a ajuta porii „să-şi facă bine treaba", adică să ajute uleiurile naturale ale pielii să iasă la suprafaţă, foloseşte un produs de curăţare cu granule fine exfoliante, pentru că va îndepărta pielea uscată, moartă, care-i astupă. Nouă ne place exfoliantul pentru faţă In shower de la Boots, deoarece e destul de delicat pentru a putea fi folosit zilnic şi conţine ingrediente naturale, precum extract de ilice revigorant, ghimbir ener-gizant sau vitamina E purificatoare.
Totuşi, fii atentă la produsele cu particule abra-zive. Nu le folosi prea des şi nu apăsa când le aplici. Dacă exagerezi cu spălatul, pielea va produce şi mai mult sebum, pentru a-l
înlocui pe cel îndepărtat, aşa că o dată sau de două ori pe zi e suficient.
Întreabă-ţi dermatologul dacă porii tăi au nevoie de un tratament mai puternic, cu tretinoină, acel medicament răspândit sub numele de retinol sau vitamina A. Ajută porii astupaţi să scape de capetele negre şi contribuie la regenerarea celulelor. Încearcă exfoliantul cu multivitamine de la Collistar, deoarece îmbunătăţeşte textura pielii şi reface leziunile acneice.

| Kriss96 a răspuns:

Depinde ce ti-a dat. In general tratamentele astea sunt de lunga durata. Nu te dai o luna si apoi gata. Dureaza ceva pana isi fac efectul.
Eu zic sa continui cu acele chestii.
Foloseste ceva exfoliant sau gama de curatare speciala pentru puncte negre de la Clean&Clear. Au o solutie tonica si un fel de gel cu niste particule mici si albastre. Nu stiu cum sa le numesc laughing La mine a dat rezultate cu astea.
Si o baie de aburi te-ar ajuta. Clocotes-te apa intr-un vas si stai cu capul acolo cu un prosop peste cap. O sa te arda de la caldura, dar merita.