Un detaliu foarte important: ai băut suficientă apă? efort intens înseamnă pierderi mai mari de apă prin transpirație și expirație iar aportul trebuie mărit. Cea mai bună metodă să-ți dai seama e să verifici culoarea urinii, dacă e galbenă nu bei suficientă apă, preferabil ar fi să fie de o culoare galben cât mai deschisă. Dacă nu bei suficientă apă lucrul acesta îți va afecta și volemia și implicit tensiunea și s-ar putea să apară simptome celor descrise de tine.
Alt lucru de care ar trebui să ții cont e că efortul prelungit nu o să ducă neapărat și la rezultate mai bine. Ce vreau să spun e că este de preferat un efort mai scurt dar mai intens și mai ales corect (aici mă refer la tot ce ține de formă, ordinea exercițiilor, tipul de exercițiu etc.) decât unul lungi și lălăit și făcut incorect. Mai bine o oră bună de sport cu randament maxim decât 3 cu randament prost, mai ales când abia începi să faci sport după o pauză lungă.
Știu că la început entuziasmul e mare și parcă vrei să vrei să faci sport și 5 ore pe zi poate-poate dai jos cât mai mult, dar dacă vrei ca schimbarea să fie benefică și sustenabilă pe o perioadă mai lungă de timp, crește încet intensitatea pentru a oferi corpului tău timp să se adapteze. Nu îi este nici lui ușor să treacă de la sedentarism la activități intense cu orele. Multă sănătate!
Pentru că nu ați consultat un medic nutriționist, nu ați făcut analizele medicale la zi.
Acele kilograme, pot ascunde boli, care în momentul în care "nu mai sunt hrănite", explodează.
Când ați făcut ultima internare, cu analizele medicale complete? Aveți probleme cu glicemia sau nu? Aveți vasele de sânge îngroșate sau nu?
Există pe TLC, o emisiune despre obezitate și câte probleme sunt ca să slăbească! Ori dumneavoastră ați acumulat 36 de kilograme de probleme medicale!
Sfatul meu opriți orice cură de slăbire, mâncați puțin și des, cel puțin 5 mese pe zi, cu gustări cu tot, dar urgent o internare la boli interne, iar acolo să vă stabilească un regim alimentar, în funcție de rezultatele analizelor medicale!
Pai normal! Nu se face asa, se incepe treptat, e ca si cum fierbinte de la soare sari in apa rece, poti face infarct instant.
Socul a fost prea mare si s-au dereglat multe temporar, inima nu era obisnuita cu efortul, era obisnuita sa pulsese in anumit ritm, toate functiile aveau un anumit ritm.
Durerea de cap poate fi si de la presiunea sangelui mai mare, de aia de multe ori cu aspirina mai trece, ca mai fluidizeaza sangele si trece mai usor prin vene, durerea aia de cap cand mai zvacnesc tamplele mai ales.
E posibil sa fi crescut si tensiunea, nu e exclus, trebuia verificat, ca la o joaca din asta poti face accident vascular doamne fereste. Tensiunea pana la urma e tot o presiune mai mare pe vene de fapt, tot de aia se de Aspenter care e aspirina in cantitate mai mica, pentru fluidizarea sangelui si diminuarea riscului de AVC (accident vascular) la cei cu probleme de genul asta.
Adica venele au un diametru, sunt mai putin flexibile probabil, presiunea pe ele e mai mare si aia e.
Ca daca sangele e mai neconsistent circula mai lejer prin vene si se mai diminueaza tensiunea aia.
Cand urca pulsul deci cand doar viteza sangelui e mai mare dar circula lejer prin vene este altceva, nu e tensiune, si nu ar trebui sa doara capul si altele. Dar daca bate prea tare, e risc de infarct
Pulsul maxim admis nu ai voie sa-l sari!
Se calculeaza 220 - varsta, ala e maxim admis.
Si sportul se face cu maxim 85 % din cel maxim.
Cand tensiunea aia mare e mare, e risc de AVC, cand aia mica e mare e risc de infarct, aia mica trebuie sa fie cam jumate din aia mare. De ex 110 cu 60, nu 110 cu 100.
Nu e de joaca!
Nu ai nevoie sa faci atat de mult efort fizic pentru kilogramele pe care le ai, de-aia ai si durerea asta de cap ca te stresezi prea mult. Este de ajuns sa ai o dieta buna cu efort fizic putin.
Cand ajungi la un BMI mai mic, atunci este recomandat sa incepi o rutina de workout special ca sa-ti formezi un corp de bucurie.
Carmen133 întreabă: