Prefer plantele medicinale, care au putere de vindecare si nu au efecte secundare, asa cum au medicamentele sintetice.
Sunt oameni care lucreza in cercetare si care spun ca: nu exista medicament produs chimic fara efecte secundare. Unele repara 1 organ, sau il ajuta sa se repare, dar afecteaza alte 3-4 organe.
Folosesc de foarte multi ani plantele medicinale, tincturile, extractele si chiar puterea plantele uscate si le recomand intotdeauna in defavoarea medicamentelor.
Romania are atat de multe plante medicinale pentru toate bolile, si solutii pentru altele, incat nu-i posibil sa nu gasesti ceva care sa nu te ajute in orice boala ai avea.
Totusi, sa nu uitam ca, mancarea care o mancam zilnic, ne afecteaza si ne imbolnaveste, iar medicamentele si plantele nu pot ajuta in situatia in care continuam sa mancam aceleasi prostii, in loc de hrana sanatoasa, plina de vitamine, minerale si elementele, de care corpul are nevoie zilnic, ca sa functioneze in parametri normali si sa fie perfect sanatos.
Depinde de gravitatea bolii despre care vorbim. Una este să tratezi un guturai și alta este să tratezi un diabet. Nu știu nici o plantă medicinală care poate înlocui insulina.
Medicamentele, bineinteles sunt mult mai eficiente decat plantele medicinale de n ori. Eu folosesc aceste,, plante medicinale,, doar la ceai sau doar daca nu exista un medicament care sa faca aceeasi treaba.
Sunt mult mai eficiente, dar au si mai multe efecte adverse... Ti s-a intamplat vreodata,, sa nu existe un medicament care sa faca aceeasi treaba''? Daca da, m-ar interesa sa detaliezi
Antibiotice la fiecare muc care pica din nas, nu? Din cauza celor ca tine sunt farmaciile mai pline ca discotecile... Ca sa raspund pe subiect: uneori folosesc medicamente, dar pentru majoritatea afectiunilor comune si nu numai, exista tratamente cu plante/medicamente 100% naturale cu mult mai eficiente. Chestia e ca multi folosesc remedii "moderne" care creaza dependente in lant. Gen folosesti pasta de dinti cu fluor care iti creaza o hipersensibilitate a danturii si a gingiilor si o apa de gura care sa compenseze efectul asta negativ, in loc sa folosesti frumos o pasta de dinti naturala care sa nu aiba efecte negative. De antiinflamatoare luate cu pumnul in nestire nu mai discut. @johnny123: Intru totul de acord in cazul diabetului!
Nu știu de tine, dar eu nu sunt adeptul plantelor medicinale când sunt bolnav, nu vreau sa mor cu zile, sunt 1000 de exemple incepând de la antibiotice până la vitamine.
Dupa ultima raceala, prefer plantele. Doua saptamani de pastile si injectii fara nici un rezultat, doua zile de infuzii si ceaiuri din buruieni si nu am mai avut nimic.
Oricum le preferam si inainte, medicamentele vin si cu alte complicatii, te tratezi de una, dar trebuie sa mai iei si alte medicamente pentru ficat si stomac, la plante nu iti trebuie si altceva pe langa.
Ambele,dar cand imi este foarte rau apelez la pastile, plantele medicinale au un efect mai slab
In primul rand, este OBLIGATORIU sa preferi un medic specialist. Daca se poate, unul capabil.
Plantele medicinale sau homeopatia este un mit.
De ce crezi asta?
Homeopatia este o pseudostiinta si un mit.
Ultimele studii demonteaza principiile homeopatiei. Nu s-a putut dovedi stiintific ca homeopatia este eficienta ca tratament pentru vreo afectiune concreta.
Unii practicanti sustin, de asemenea, ca homeopatia poate preveni malaria sau alte boli. Nu exista dovezi care sa sustina acest lucru si nici un mod stiintific plauzibil ca homeopatia poate preveni bolile.
Homeopatia este o ramura complementara sau alternativa a medicinii. Aceasta inseamna ca homeopatia este diferita de tratamentele care fac parte din medicina occidentala conventionala.
Homeopatia este o filosofie si o practica medicala bazata pe ideea ca corpul are capacitatea de a se vindeca singur.
Homeopatia a fost fondata la sfarsitul anilor 1700 in Germania si a fost practicata pe scara larga in intreaga Europa.
Medicina homeopata priveste simptomele bolii ca raspunsuri normale ale corpului, pe masura ce incearca sa-si recastige sanatatea. Aceasta inseamna ca, daca o substanta provoaca un simptom la o persoana sanatoasa, atunci prin administrarea aceleiasi substante, diluata in cantitate foarte mica, se poate vindeca boala. Teoretic, o doza homeopatica sporeste procesele normale de vindecare si autoreglementare ale organismului.
Pastilele sau amestecuri lichide (solutii) homeopate contin doar o cantitate mica de ingredient activ (de obicei o planta sau minerala) pentru tratamentul bolii. Acestea sunt cunoscute ca substante foarte diluate sau potentate.
Daca nu este ceva grav, atunci da, folosec plante medicinale.Medicamentele nu le putem lua dupa capul nostru, putem sa ne facem mai mult rau decat bine.
neanicu întreabă: