Lipsa somnului de noapte este responsabil de situatia i care esti acum!
Culcarea trebuie sa fie la ora 10 seara, ca sa poti declansa producerea a doi hormoni vitali creierului si oreganelor interne: SEROTONINA si MELATONINA.
Acesti 2 hormoni se produc NUMAI cand dormim intre orele 10 seara si 2 noaptea!
Culcarea foarte tarziu in noapte face ca acesti hormoni vitali sa nu semai produca si atunci in cateva luni se declanseaza probleme de sanatate: oboseala masiva, lipsa de concetrare, depresie, anxietate, atacuri de panica, pananoia, schitofrenie, diabet, pancreatita, cancere samd.
De ce sa iei pastile psihiatrice and poti sa schimbi obiceiul prost de culcare, sa te fortezi ca la ora 10 sa fii in pat si sa dormi, ajustand totul si reversand probleme psihice deja declansate din cauza lipsei somnului de noapte.
Madrid e mai la Vest decat Londra, dar are fus orar central-european. Asta e o conventie. A doua conventie este ora de vara. Deci afirmatia cu culcarea depinde de doua conventii subiective.
Dap, Madrid 22 iunie 2022, ora 22:00, Soarele a apus de 12 minute. Amurgul astronomic s-a incheiat la 23:53, adica la peste o ora si trei sferturi de cand iti zicea ea sa te culci. Miezul noptii astronomic a fost la 2:16, pe 23 iunie 2022.
Deci afirmatia "culcarea obligatorie la ora 10 seara fiindca numai cand dormim intre 10 si 2 noaptea, se produc cei doi hormoni vitali creierului: serotonina si melatonina" n-are nimic obiectiv in ea, dar absolut nimic. Nu e doar o afirmatie bizara, ci e afirmatia unei persoane care nu reflecteaza la ce afirma. Sau, cum se mai spune, vorbeste gura fara ea.
Depinde de fiecare individ în parte.
De "distrus", nu cred că distruge, n ar mai exista pe piața.
Poate dă o senzație de "euforie", o senzație de liniște, de "e in lumea lui", senzații care te fac sa nu mai fii "foarte prezent", habar n am.
Întreabă ți medicul
Sunt pierderi de memorie scurte,temporare ce pot dura foarte puțin,dar nu mereu se pot întâmpla. Pai, cam observi că eu jucam la pariuri și nu puneam prognosticul pe care îl socotisem de acasă, puneam cu totul altul, dar acum nu mai am problema asta, atenția distributiva poate avea puțin de suferit.
Pai si daca lucrezi cu terapeut pe autocontrol pot imcetini procesele de vindecare? Poate asa putin? Dar asa se ia medicamentatie cu terapie.
Daca boala este cronica nu poți sub nici o forma sa o vindeci, dar poți să o ameliorezi mult încât să devii funcțional social, sa fii ca un om normal. Trebuie sa rezonezi cu terapeutul și să îl asculți și să pui în practică ce îți explică. Din proprie experiență pot spune că xanax este cel mai eficient anxiolitic din lume, dar da dependenta psihica, emoțională și fizica.
Pai si e ok sa iei xanax? tu te simteai leguma rau mai simteai placere pentru viata de la xanax? sau de la alte medicamente? dar de la antipsihotice cum e rispen mai simti placere?
Nu m-am simțit niciodată leguma de la xanax, de la antipsihotice te simți așa. Poți să simți plăcere dar sunt foarte periculoase, nu prea am luat așa ceva dar au efecte secundare mai grave decat xanax.
Când ai boli așa grave cum e psihoza cronica sau schizofrenia nu prea mai găsești plăcere, la fel este și cu depresia. Eu nu iau antipsihotice deci nu mă pot pronunța. Eu am decât anxietate și o ușoară depresie.
Antipsihotice se dau si la anxietate sau depresie de 1 sau 3 mg pai si alea distrug asa rau concenttarea? Adica de exemplu daca iei o luna de 3 mg gata e distrusa concentrarea ta grav?
E afectata nu distrusă, nu e ceva ireversibil, e doar temporar. E cam mult 3 mg, dar daca asa ți-o spus medicul atunci e ok, el știe cel mai bine ce doza trebuie sa îți prescrie.
Da, se dau și la depresie și anxietate uneori.
3 mg nu se da si la depresie? Sau anxietate eu am luat pentru tulburare obsesiva mai demult a deci e afectatata pe moment asa, cunosti oameni care au luat medicamente si terapie in acelasi timp si a functionat rapid? Adica sa nu incetineasca mintea incat sa te vindeci greu? Gen fara medicamente te vimdeci in 2 ani si cu te vindeci in 2 ani si 3 luni?
Bolile psihice cronice nu se pot vindeca,nici tulburarea bipolara,schizotipala,schizoida,tulburarea obsesiv compulsiva, psihoza, schizofrenia, anxietatea cronica, tulburarea borderline nici în 50 de ani și cu tratament și fără. La xanax se poate da 1 mg ( maxim) dar antipsihotice de 3 mg la depresie nu se da că e o doza prea mare te sedează in ultimul hal.
Rar uiți.
Nu cred ca e tot una, dar poti da un search pe google si cred ca ai destul de multe informatii.