O cură cu sâmburi de migdale reduce nivelul colesterolului din sânge şi îmbunătăţeşte activitatea intelectuală.
Uleiul de migdale este utilizat atât ca bază pentru diverse combinaţii de uleiuri volatile în aromaterapie, cât şi ca atare, în special pentru protecţia pielii. Uleiul este absorbit imediat de dermă, având şi efect emolient. Uleiul de migdale este indicat şi pentru calmarea inflamaţiilor şi iritaţiilor apărute pe piele.
De asemenea, produsul lasă pielea strălucitoare şi catifelată. Mai mult, îmbunătăţeşete circulaţia limfei prin masaj şi reda strălucirea pielii. „ Uleiul de migdale este bogat în vitaminele A şi B şi minerale, care au un rol de tonifiere şi revitalizare a pielii", spune consultantul în frumuseţe Dana Sota. În plus, produsul pătrunde profund în piele şi previne apariţia ridurilor. Uleiul de migdale este recomandat persoanelor cu tenul uscat, deoarece acestea sunt predispuse la apariţia fenomenului de îmbătrânire precoce.
Migdalele favorizează creşterea părului
Uleiul poate fi folosit şi pentru masajul podoabei capilare, deoarece întăreşte firul de păr, făcându-l puternic şi strălucitor. De asemenea, favorizează creşterea părului.
Folosit ca aliment, uleiul de migdale este bogat în substanţe nutritive, fapt care duce la îmbunătăţirea funcţiile digestive, accelerând tranzitul intestinal lent. De asemenea, migdalele reduc colesterolul şi hrănesc creierul şi sistemul nervos. Este indicat consumul sâmburilor de migdale şi în cazul persoanelor care acuză dureri musculare, deoarece diminuează inflamaţiile.
Uleiul de migdale conţine şi acizi graşi esenţiali pentru organism. De asemenea, migdalele sunt bogate în vitamina D, E, aminoacizi, precum acidul aspartic, glutamic şi arginina şi enzime. (articol din ziarul Gândul)
mai puţi citi câte ceva aici: http://www.ultraviolet.ro/......ntru-piele
Pentru cei care cunosc, acest tip l-am gasit si l-am cumparat www.naturaplant.ro/produse/1270/Ulei_de_migdale_dulci_presat_la_rece, acesta este bun?
anonim_4396 întreabă:
emy_4106 întreabă: