| NeverGonnaLetYouDown a întrebat:

Umflatura tare nedureroasa in partea inferioara a testiculului: Acum vreo 5 luni si ceva am simtit( la palpare) un fel de umflatura solida la baza testiculului. La inceput se simtea doar uneori insa in momentul actual se simte la majoritatea palparilor( nu-mi pot da seama daca a crescut in volum). Credeti ca e ceva grav? Sa ma duc la doctor? Sa fiu sincer, mi-e putin jena sa ma duc la doctorul de familie... Multumesc in avans, funda!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
12 răspunsuri:
| CodrutElian1990 a răspuns:

In fata unui medic nimic nu este rusinos. Orice boala este tratata la fel. Eu am mers la medicul de familie care este femeie si pe deasupra si vecini de palier. Aveam o infectie urinara. M-a intrebat daca i-o arat. I-amspus ca da. De altfel i-as fi aratat-o si sub alt mod, in alta "ocazie", dar era periculos.

| NeverGonnaLetYouDown explică (pentru CodrutElian1990):

Stiu, insa chiar daca nu ti-o zic in fata, privirea din ochilor lor spune totul...

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru NeverGonnaLetYouDown):

Daca esti pudibond ti se pare ca este asa. Fostul meu coleg de banca din liceu este medic internist. Si am discutat cu el si despre aceasta problema. Mi-a spus ca medicii vad atatia pacienti in pielea goala incat totul este ceva normal la ei, chiar sa pipaie organele intime. Doar in inchipuirea pudibonzilor se instaleaza acste lucruri.

| NotNamed a răspuns:

Nu la medicul de familie trebuie sa te duci. Trebuie sa mergi la un urolog iar acolo nu ai de ce sa iti fie jena pentru ca e o sectie specializata doar pe asa ceva. Gandeste.te ca acel medic vede zilnic zeci de penisuri deci al tau nu va iesi in evidenta cu nimic. Multa sanatate!

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru NotNamed):

Daca merge la medicul urolog trebuie sa plateasca consultatia. Daca merge cu bilet de trimitere de la medicul de familie, nu trebuie la anumite cabinete.

| NeverGonnaLetYouDown explică (pentru NotNamed):

Nu mi-e rusine de medicul urolog, insa ca sa ajung acolo am nevoie de trimitere de la doctorul de familie. Chestia ii ca eu am mai fost odata( acum 2-3 ani) si m-a consultat la un testicul, care cica i s-ar parea in regula. Atunci ca atunci, era prima vizita pe care ar fi urmat sa o fac, eram putin ingrijorat si am zis ca mai bine sigur decat sa-mi para rau. Dar acum... Acum is foarte sigur ca ceva nu-i in regula, si am trecut cu vederea chestia asta cateva luni si pare ca se inrautateste. Mi-e rusine sa ma duc deoarece nu stiu ce o crede si ea... Poate o crede ca o fac intentionat sau ca is vreun bolnav inchipuit.

| NeverGonnaLetYouDown explică (pentru NotNamed):

Apropo, multumesc mult de urare!

| NeverGonnaLetYouDown explică (pentru CodrutElian1990):

Mai ii si posibilitatea de a nu ma primi fara o trimitere de la medicul de familie...

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru NeverGonnaLetYouDown):

Sigur, daca iti convine sa platesti.

| MValentin a răspuns:

Fix asa am si eu, la baza lor se simte o chestie usor imflata ce nu doare, începe sa doara doar daca,, insisti,, mult asupra acelei zone crescute. Precum testiculul ar avea o piele la baza ce s-ar lasa usor in jos sau ceva de genul? Cam asa ai si tu? Astept si eu răspunsuri

| NeverGonnaLetYouDown explică (pentru MValentin):

Prespun ca te referi la epididymis, insa nu asta-i ceea ce simt eu. Ceea ce simt eu pare a iesi din relief si este ceva mai proeminent la palpare fata de epididymis.

| LucianCosmin17 a răspuns:

Salut la tine unde era acea umflatura? Ai aflat ce aveai? Te rog răspunde. Am 16 ani și eu am o umflatura pe testicul