| AnonimMareMareMare a întrebat:

Un corp care consuma vitamina C, mananca fructe, nu este inaintat in varsta si nu are boli cardiovasculare sau diabet sau alte boli, poate muri de la coronavirus?
Vad ca situatia se agraveaza incontinuu, mare mirare de nu va muri o parte semnificativa din populatie

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Au fost si cazuri... cum iti e norocul.

avand in vedere ca pana cum in 3 luni virusul a ucis 0. 00006% din populatie e mult de spus "a murii o parte semnificativa din populatie"

| GabiDumitrescu a răspuns:

Sanse foarte mici spre nule. Ce se agraveaza, puisor? Hai sa ne uitam la niste cifre oficiale:
1. Coronavirus PINA ACUM: 119342 cazuri confirmate, 66424 vindecati, 4282 decese - la nivel GLOBAl, din care peste 3000 de morti in China (sursa: https://hgis.uw.edu/virus/)
2. Gripa sezoniera si pneumonie: peste 11000 si 48000 de decese DOAR IN SUA, in 2018! (sursa: https://bit.ly/38GVcXR)
3. Foame: in jur de 15000 de copii sub 5 ani morti ZILNIC in 2016 (sursa: https://www.worldhunger.org/world-child-hunger-facts/)

Deci ce discutam noi? Coronavirusul e grav? De dimineata pana acum au murit deja de doua ori mai multi de foame decat au murit de COVID-19 de la inceputul epidemiei!

| anonim_4396 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Am impresia ca un om sanatos daca ar lua virusul cod19, s-ar vindeca de la sine fara medicamente, si nici n-ar sti ca a avut cod19 sau gripa sezoniera obisnuita.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru anonim_4396):

Ai impresia. Nici gripa sezoniera obisnuita nu e de trecut cu vederea. Plus ca daca ne-am face analizele la zi toata natiunea, am vedea ca probabil nici 10% nu se pot incadra la "sanatos-tun" ca sa nu mai zic de citi sunt moartea pe picioare...

Si u mergi la medic pentru gripa sezoniera?
Acum am inceput a acorda mai multa atentie sa vad cati is bolnavi, mergand pe strada vad ca multi tusesc cate una, este normal. Gripa sezoniera/raceala trece de la sine daca esti sanatos. Febra e un lucru natural, inseamna ca organismul iti Functioneaza.
Cat despre Coronavirus, incertitudinea de a da un raspuns clar in privire la efecte, cauzeaza isteria asta. Daca s-ar zice asa: "Hei gripa sezoniera are o tulpina nou, care poate cauza complicatii la persoanele in varsta/bolnavi" Probabil nu s-ar mai face atata criza.

De la gripa sezoniera/viroza/ce ma-sa a fost era sa crap sufocat in decembrie anul trecut. De obicei functiona usturoi-propolis-petrol medicinal, de data asta nu a functionat. Eu am avut o inflamatie de **** in git in partea de jos, spre plamini/reactie alergica care era sa ma omoare fara sa am nici o urma de febra, si cu stare generala foarte buna dealtfel. La chinezi deja e cam gata treaba cu virusul asta. Se pare ca ce e de fapt COVID-19 e o mutatie a unui coronavirus clasic (asta nu e primul, pentru aia care vinau conspiratii si se mirau ca scria la unele medicamente/vaccinuri ca ar trata coronavirus) care a avut loc la maimute/lilieci pe care dilimanii de chinej le papa si le vind/prepara in conditii sinistre.

N-am avut inflamatii, sau complicatii de orice fel de la raceala/viroza/gripa cel putin nu din copilarie incoace. Odata am avut ceva luat de la o persoana anume de am tusit intr-una 6 saptamani, Persoana aia de la care am luat "tusea" mi-a recomandat/si facut rost de antibiotice dupa ce am luat vreo 40 de capsule de ampicilina fara rost intr-un final mi-a trecut.

Covid19 vine de la lilieci, Chinezii au un obicei in a folosi animale salbatice pentru diverse remedii naturaliste, iar animalele astea se vand in piete speciale., piete in care in conditii inumane, infecte Diferite animale salbatice moarte/sau pe acolo sunt in apropiere, fluidele lor interactioneaza creand noi virusi. Liliecii is cei mai mari purtatori de virusi din lume., si in afara de asta Liliecii pun in ceata toti cercetatorii. Originea Liliecilor este poate cea mai controversata, facand parte dintre cele mai vechi specii de animale existente pe Pamant.

Zi-le asta cu liliecii conspirationistilor. Zicea unul azi ca evreii au vaccinul... geezus ce dilai au acces la FB zilele astea. Lilieci si maimute auzisi eu, apropos de COVID-19.

| Frank51 a răspuns:

Depinde de sistemul imunitar, si este influentat doar de genetic si varsta.

| WhiteLife a răspuns:

Cei care au murit sunt in mare pondere înaintați în vârstă sau suferă de alte boli. Tine cont că mai mult de jumătate din cei îmbolnăviți s-au făcut bine. Nu te stresa degeaba, dar ia măsurile de prevenție necesare și ai mare grija la igiena. Ai slabe șanse să iei virusul, dar mai sa fie complicații.

| JulyDreams a răspuns:

Trebuie avut in vedere ca majoritatea statisticilor si stirilor vin tin tari dezvoltate. Intr-o tara cu sistem medical precar, vor fi oameni care nu vor putea beneficia de ingrijire medicala (asa cum e in Iran). Pentru ca spitalele vor fi supra aglomerate si aparatura va lipsi. Si atunci starea lor se va agrava.
Un tanar sanatos are mai putine sanse sa fie afectat. Dar in anumite cazuri ar putea fi nevoie de ingrijiri medicale. Fara ingrijire ar putea fi problematic.
In presa au aparut si cazuri de medici tineri chinezi care au murit in spital. Dar acolo fiind regim comunist, e multa cenzura. Poate din vest sa vina informatii mai clare.

Întrebări similare