anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Un om care vrea sa se sinucida sau sa stea doar singur in mare parte a timpului, are probleme psihice?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| Spyeraser a răspuns:

A avea ganduri trecatoare de moarte este diferit de a-ti planifica timpul petrecut singur, partea cu sinuciderea probabil ar avea probleme psihice, dar poate sa aiba si probleme personale sau familiale, nu stiu daca ti-am fost de ajutor dar cu siguranta iti va raspunde cineva concret!

| K0sti a răspuns:

Nu e pe creanga lui, in niciun caz!

| RAY a răspuns:

A vrea sasi iei viata este o boala psihica? eu nu cred asta, pur si simplu asa ai personalitatea de a fi depresiva sau mai retrasa, problema apare cand esti depresiva fara motiv asa din senin, aceste episoade de depresie e ceva normal daca nu treci la extreme cum e sinuciderea

| minrest a răspuns:

Daca vrea sa se sinucida, da, gandurile de sinucidere nu fac parte din arsenalul psihicului sanatos. Daca vrea sa stea singur, nu neaparat, poate e soarece de biblioteca, ca mine, si sta singur 10 ore intr-un depozit de carti. Dar daca in plus nu are relatii apropiate decat cu membrii familiei, si ii evita pe ceilalti oameni, atunci probabil e vorba de tulburarea de personalitate schizoida sau de cea schizotipala.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Neh. NU cred. Cred ca este neinteles. Trebuie sa ii asculte cineva povestea.
Incearca singur sa isi puna tot felul de intrebari si nu reuseste sa isi raspunda. Si astfel se distanteaza de ceilalti.
Dar nu cred ca are proleme psihice.
Pur si simplu asta simte el. Este un moment. Dar nu e chiar bine sa gandeasca asa. Trebuie ajutat cumva, cineva sa ii deschida ochii. Cineva care sa il inteleaga si sa stie ca nu este singur.

| Oana92 a răspuns:

Un om care are tendinte/ganduri/tentative sinucigase e mai mult ca sigur intr-o depresie. Un om care iubeste singuratatea poate fi un om dezamagit/ranit/traumatizat/cu tulburari de personalitate sau pur si simplu o fire introvertita.

| EneCristian a răspuns:

Nu dar depinde de motivul sinuciderii adica dc vrea sa moara? Multi oameni se gandesc la moarte cand se simt singuri sau ca viata ii apasa daca vrei sa stai singur din nou este oke. Nu toti avem aceeasi minte unii nu se simt bine inconjurati de ceilalti dar toate au o limita.

| OnuOnulică a răspuns:

Tu ce crezi? Se trage imediat concluzie că vrea să se sinucidă. Dar nu toate persoanele care suferă de depresie ajung să se sinucidă. Altele acceptă ajutorul psihologilor și în timp scapă de depresie.