Ne mai consultam colegial unii cu altii, cand sunt cazuri dificile, sau foarte interesante, in interesul lor si al nostru, profesional, cazuistic.
Dar deontologia profesionala, cat si "minima moralia" ne opresc sa discutam cu alte persoane tot ce tine de cazurile celor ce au incredere in noi.
Sunt cazuri in care psihologul are nevoie sa se consulte cu psihiatrul in favoarea pacientului si atunci o fac profesional. De asemeni medicul tau de familie este instiintat de modificarile parute sau de sfaturile oferite. Totul este corect si se respecta confidentialitatea, dar nu intre medici, care sunt nevoiti sa lucreze impreuna in beneficiul tau.
Dar nu au voie sa comenteze cu nimeni din afara sferei medicale.
Chiar la asta m-am referit, e ok sa se consulte unii cu altii, dar nu cu alte persoane, ma simt nasol daca ar face asta...
Da, intre ei profesional uneori este nevoie sa se consulte, si este perfect normal.
Nu au voie in schimb, sa discute pacientul cu nimeni din afara, iar daca asta se intampla, poti sa-i dai in judecata.
Nu as face asa ceva cuiva care ma ajuta, chiar daca stiu ca-i spre binele meu sa comunice cu rudele sau cu cineva care m-ar ajuta
Nu cred ca psihologul are voie sa spuna si altora, cred ca discutia ramane intre pacient si psiholog. Asa cred, acum nu pot sa stiu cu exactitate, dar asa mi s-ar parea normal.
Deontologia profesionala ( una de mare importanta ) a oricarui medic este confidentialitatea. In caz ca esti minor sau de varta f inaintata se schimba treaba, trebuie sa discute cu parintii / apartinatorii.
Interesant... Mersi, chiar m-ai ajutat cu raspunsul dat!
Nu. La fel ca si doctorul este obligat sa pastreze confidentialitatea. Eventual, asa cum ai spus si tu, poate consulta un alt psiholog sau un alt psihatru, daca va considera ca este nevoie, insa nu va oferi nicio informatie despre identitatea ta, fara sa iti ceara voie.
anonim_4396 întreabă:
FurduiNelu întreabă: