| DataScience a întrebat:

Una din cauzele otitei prezentate pe site-uri este dermatita seboreica, dar nu explica de ce.
Stiu ca poti lua stafilococi de pe fata si sa ii pui in ureche, dar nu trebuie sa ai neaparat dermatita seboreica pentru asta.
Se poate secreta pe urechi si sa intre apoi in canalul auditiv chiar daca nu iti atingi urechea?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Nu are absolut nicio legatura dermatita seboreica cu otita si cu stafilococii!
De ce, simplu citeste de ce paare dermatita seboreica:
Cauzele aparitiei acestei afectiuni sunt multiple, fiind vorba de o predispozitie genetica, o crestere a secretiei de sebum, implicarea unei ciuperci cu numele de Malassezia furfur sau Pityrosporum ovale, precum si de unele modificari imunologice. Este o afectiune cronica, ce se poate intinde pe o perioada de mai multi ani, cu episoade acute (cu leziuni prezente), urmate de episoade de remisiune (in care leziunile se vindeca).

| DataScience explică (pentru Simpatic):

Predispozitia la aparitia otitei externe si recidiva este data de urmatoarele cauze :umiditatea crescuta cronica la nivelul CAE ( oamenii care traiesc in mediu cald si umed si transpira mult), traumatisme locale repetate (cum ar fi scarpinatul in ureche cu bat de vata, chibrit, cheie, etc…), purtarea unei proteze auditive, diminuarea secretiei de cerumen la cei care isi curata frecvent urechea cu betigasul de ureche ( cerumenul avand un" rol protector), ph acid la nivelul CAE, patrunderea apei contaminata cu tot felul de germeni in ureche; pacientii cu psoriazis sau dermatita seboreica sunt.
(sunt destule articole care spun ca dermatita seboreica influenteaza aparitia otitei externe)

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Se poate secreta pe urechi...
Cum adică să secreteze pe urechi? Cine să secreteze și ce?

| DataScience explică (pentru sadrian46):

Pe ureche sa se secrete sebum(pe partea care o vezi cu ochiul liber, fiind si ea tot o piele, nu in canalul auditiv) urmand ca stafilococii din sebum, dupa un timp sa atinga si canalul urechii(din cauza ca se formeaza mult sebum) si sa inceapa infectia.

| sadrian46 a răspuns (pentru DataScience):

Da, exact așa se și întâmplă, ai intuit bine. De fapt pe toate tegumentele noastre sunt miliarde de bacterii, care se hrănesc cu sebum, cu piele moartă. Dacă ne spălăm zilnic nu se observă. Dacă un om nu se spală un timp, înafară de mirosul personal care iese prin pori cu transpirația, încep să miroase acele bacterii care pe noi zac și trăiesc și residuurile activității lor. Bacterii, fungi.