Adug la lista alimentelor cu multi aditivi chipsurile, bauturile racoritoare, berea, margarina.Ai intrebat si ce fac aditivii. Ei bine, unii intensifica si asigura gustul, altii aromatizeaza, coloreaza, afaneaza sau conserva alimentul. S-au folsit si inainte de aceasta explozie a E-urilor aditivi alimentari, dar intr-o proportie mult mai mica si cu un grad de nocivitate redus. Mira
Www.watt.ro/utilitare/Lista_de_aditivi_alimentari.pdf
Chestia asta cu citirea aditivilor alimentari imi aduce aminte de ceea ce m-i s-a intamplat cand am fost operat pentru ca mi-am taiat un nerv la o mana. A fost necesara anestezie generala (fiind vorba de nervi). Cu o seara inainte a venit doctorul anestezist si mi-a adus o sumedenie de maculatura pe care urmam sa o semnez.Am vrut sa citesc inainte de a semna la care el mi-a zis ca daca am sa citesc nu numai ca nu am sa mai semnez dar am sa raman si fara simtul degetelor.Asa ca am semnat iar acum pot sa-mi simt degetele.
Concluzia:mai lasa-i in colo de aditivi ca nu am auzit pe cineva sa moara din asta...:)
Intrebarea s-a mai pus recent.Am recomandat atunci cartea lui Gheorghe Mencinicopschi "Biblia alimementara". Ai acolo lista completa a E-urilor cu denumirile lor stiintifice si populare si cu gradul de periculozitate pentru organism.Este adevarat ca din cauza aditivilor n-a murit nimeni pe loc, dar in timp unii dintre ei se acumuleaza in organism si pot dauna grav sanatatii.Mai bine ar fi sa stii care sunt alimentele ce contin ocantitate mare de aditivi agresivi, cum ar fi:concentratele de supa, mezelurile, mustarul, praful de inghetata si altele. Le poti consuma cu masura. Mira
anonim_4396 întreabă:
Carmen133 întreabă: