Daca e capusa o doare si se vede cum sta in piele, daca e doar o pata rosie e intepatura de tantar tigru si e alergica la tintari ca se umfla si trece in cateva zile.
Daca e capusa trebuie sa fie un punct si in jurul sau sa aiba ca un fel de cerc rosu cam asa, bine asta e destul de mare insa poate fi mult mai mic:
https://encrypted-tbn1.google.com/......ps?/images
Insa pata aia poate fi de la soare sau poate a muscat-o un tantar.
Ai spus ca este o pata. Ar putea fi o pata provocata de radiatia solara. Si eu am avut pete provocate de radiatia solara. oricine poate pati asta, mai ales daca are pielea sensibila. Am folosit un gel si mi-au disparut petele. Trebuie consultat un doctor.
0nlyMe stiu asta dar no era speriata, prietena mea e ceva de genu:nu vin la bazin ca so anuntat furtuna si a plouat pe la vreo 9(picuurat mai degraba) oricum mersi de raspunsuri!
Manifestari locale ce apar dupa muscatura de capusa includ:
- aparitia unei papule rosii sau dezvoltarea unei reactii granulomatoase
- aparitia unor vezicule, pustule ulcerate, escare, alaturi de dureri si tumefactie locala.
Paralizia indusa de muscatura de capusa este o complicatie relativ rara, insa ea poate sa apara. Este o paralizie flasca cu evolutie ascendenta, care apare daca un anumit tip de capuse secretante de toxine raman atasate de suprafata gazdei prea mult timp. Neurotoxina este secretata in saliva vascoasa a capusei doar dupa cateva zile (la primele hraniri nu apare). Paralizia poate fi cauzata chiar si de o singura capusa, mai ales daca aceasta este localizata la baza capului sau in vecinatatea coloanei, si implicit a maduvei spinale.
Simptomele acestei paralizii includ:
- Anorexie, letargie, slabiciune musculara
- Nistagmus
- Tulburari de coordonare
Nu mai speria copiii. Eu cat am fost mic ma jucam doar prin padure si nu era luna sa nu am cel putin o capusa care sa ma muste. Am patit-o o data de s-au pus doua pe mine in aceeasi zi(zici ca eram magnet) si uite ca nu am murit, nici nu am paralizat, nici nu sunt anorexic.
O capusa nu e o pata... Capusa e o insecta care se ramane infipta in piele dar cu o parte a corpului afara. Daca era capusa sigur iti dai seama pentru ca simti ca e ceva si daca te uiti mai bine o sa distingi ca e o insecta.
Da mai, dar daca capusa a plecat si i-a ramas capul acolo(ceea ce este foarte grav)asa se intampla cum am spus eu.Am spus asta, si trebuie sa tii cont de asta ca sa iti dai seama cand e nevoie sa mergi la doctor!
Pai nu-i problema daca ramane capul acolo... am patit si asa racai o leaca cu un ac si il scoti(nu trebuie sa bagi acul adanc, o sa doara putin dar nu mi se pare treaba de dus la doctor sau poate am trait eu in alte vremuri(desi am doar 21 de ani) )
Daca se infecteaza? N-ai de unde sa stii.
Mhm...
Nu ştiu exact dar, ar trebui să vorbiţi cu părinţi sau să consultaţi un doctor. :]