Păi, eu cad în fund, în mâini, pe burtă (câteodată).
@klaus, dacă te poți controla în acel moment, este indicat să cazi în mâini.
În fund - Poți avea probleme cu spatele.
Pe spate - Aceeași chestie.
Pe burtă - Nu-i prea bine, că te poți lovi în față.
În coate - Da, este foarte indicat, pentru că faci numai câteva zgârieturi.
În mâini - Nu pățești absolut nimic.
Deci cum am mai spus, în momentul în care cazi, încerci să-ți ții echilibrul și să cazi în coate sau în mâini.
Adica? Tu cand cazi, de ex: cand nu vezi ceva pe strada, iti spui: "Vreau sa cad pe fund"? ASta e o prostie! Nimeni nu cade cum vrea, mai ales cand ne impiedicam. PEntru ca...intr-o secunda suntem jos, deci, nu mai avem timp de candit cuvinte magice. Dar daca vrei sa cazi intentionat, poti sa cazi pe fund, nu pe spate sau pe burta ca iti faci rau. Bafta!
Nu cred ca ai putea gasi un raspuns la asta ca in kz ca o sa cazi nu prea sti cum te duci fara sa vrei... cel mai indikt e sa kzi in fund ca sa nu te ranesti prea tare... nu prea cred ca o sa gasesti un raspuns la intrebarea asta cel putin nu unul logic bafta
Daca se intampla sa cazi cu fata inainte,primul reflex trebuie sa fie acela de a pune mainile cu podul palmei inainte,iar daca aluneci pe spate(pe gheata) cu mainile lipite pe cat posibil de corp,si cu barbia in piept,pentru a proteja zona occipitala de un contact dur. Daca ne zbatem din maini,nu rezolvam nimic in incercarea de a ne reechilibra,intrucat caderea este iminenta,iar daca punem mainile in spate,riscam sa facem entorsa,fracturi,pentru ca mana ajunge astfel intr-o pozitie nefireasca. Iar daca pici in fund parerea mea este ca ar trebuie sa incerci sa aterizezi cat de cat cu coloana inclinata, pentru ca socul sa nu se piarda pe axul central al maduvei, ci sa fie atenuat de contractia muschilor intervertebrali.
chiftelutacrocanta întreabă:
Vlalslsl întreabă: