| totElodia a întrebat:

Urcand un munte, ce avantaj prezinta un drum in zig zag fata de un drum direct spre varf?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| PinkPanther a răspuns:

Este mai usor de urcat, drumul drept spre varf ar fi prea inclinat, cel cu serpentine este mai orizontal, deci mai usor. Avantajul se observa cel mai bine cand urci cu masina. Daca nu ai masina de teren iti moare potorul sau se incinge foarte tare.

5 răspunsuri:
| negru30 a răspuns:

Pe munte nu exista drum direct

| ghiolbitza a răspuns:

Totul tine de gradul de inclinare al muntelui/dealului/ pantei...ca sa fie mai usor de urcat se folosesc serpentinele.

| AnduLeana a răspuns:

Pai in zig zag urci dar urci intr-un fel paralel cu orizontala si unghiul dintre drum si sol este mai mic decat unghiul dintre sol si drumul drept happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu cred ca prezinta nici un avantaj, ci dimpotriva, un dezavantaj. Daca iei o hartie si o tai in zig-zag va fi mai lunga decat una deapta pana la un anumit punct comun cu cel al zig-zagului. Pe scurt, daca decupezi o foaie in zig-zag pana in varful nasului tau, si daca decupezi o foaie in linie dreapta pana in varful nasului tau, cea taiata in linie dreapta va si mai scurta, dar presupun ca daca este un avantaj in "modul zig-zag" e acela ca drumetul/alpinistul se poate odihni.

| Marialy a răspuns:

Aceasta intrebare este din manualul din clasa a VII-a la fizica deoarece aceeasi problema am avut-o eu ca tema. Imi pare rau dar temele nu se fac pe TPU!