| ▄ █ ▄ █▄ █ ▄ █▄ █ ▄ █ a întrebat:

UREGENT! am donat sange in pe data de 21 martie la sp Bagdazar din BUC... azi am primit prin posta un pilc in care scrie ...VA ADUCEM LA CUNOSTINTA CA IN URMA ANALIZELOR DE LABORATOR EFECTUATE CU OCAZIA DONARII DE SANGE DIN ZIUA DE 21.O3.2009 UNELE REZULTATE FIIND NECONCLUDATE, VA RUGAM CA IN INTERESUL SANATATII DVS SA VA PREZENTATI LA CABINETUL 54, PT UN CONTROL SUPLIMENTAR... sus se afla adresa si un nr de tel. am sunat la nr rescpectiv si am cerut informati... abeea luni e deschis la acel laboratorstraight face am mai intrebat la cererea mamei care ar fi motivele ca analizele sa fie gresite. mi-sa s-a pus o intrebare SUNTETI INSARCINATA? in momentul acela am simtit ca a picat ceru pe mine... m-am dus imediat la farmacie sa imi fac un test de sarcina. acesta a iesit NEGATIV... specific ca menstruatia mi-a intarziat aproape 2 saptamani... nu am avur starile unei gravide dar aceste intarzieri nu ma mira pentru ca se mai intampla la mine... mama este asistenta med. si mi-a explicat ca la acest tip de analize se depisteaza HIV-UL...SIFILIS. HEPATITA ...si normal sarcinastraight face...sunt disperata pana luni. mama nu a mai avut chef de mancare. si cand a auzit a incept sa planga... am avut rel sexuale neprotejata straight faceas dori sa imi spuneti voi ce credeti si va rog sa ma sfatuitzi ce sa fac. pana luni. tst de sarcina se repeta la 3 zile.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Repeta testul de sarcina maine dimineata din urina de dimineata. Asta e singurul lucru pe care il poti face. Nu cred ca esti insarcinata daca ti-a iesit un test negativ la doua saptamani de intarziere.
Despre boli, atata timp cat ai avut contacte sexuale neprotejate, le poti avea pe toate. Nu ai nici un motiv sa fii disperata, nu s-a schimbat nimic, orice om care a avut contacte sexuale neprotejate este constient de faptul ca poate fi infectat cu HIV, hepatita, etc. Stai linistita, vei afla luni ce ai de facut. E riscul pe care ti l-ai asumat avand contact sexual neprotejat. Poti cel mult sa-i suni pe partenerii tai si sa-i intrebi daca au vreo boala, iar daca nu stiu, le poti spune sa mearga si ei cu tine sa va testati impreuna.
Cred ca esti ingrijorata, dar bucura-te ca ai aflat asa, intamplator ca ai o problema si vei afla curand ce problema ai, asa incat poti primi tratament. Este cel mai bun lucru care ti se putea intampla. Si poate (desi improbabil), testele au fost doar neconcludente si trebuie repetate.

2 răspunsuri:
eileen
| eileen a răspuns:

Eu iti spun sa nu te impacientezi, mai rau iti strici, nu te mai stresa, asteapta pana luni sa faci analizele.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu zic sa nu te ambalezi prea mult... du-te si vezi ce ai, apoi poti sa-ti pui probleme