| nCansu a întrebat:

Urgeeent! Buna TPU, ieri de la ora 1 am simtit o mica durere la un dinte. Chiar intre molar si incisivul lateral. In fine, după câteva minute simțeam din ce in ce mai tare ca ma doare. Reușeam sa stau mai puțin de 2 minute fara apa rece ținută pe el. Apoi durerea s-a agravat. Pe dinte am avut o mica, carie pe care am tratat-o la timp la stomatolog si pe care am avut plomba. Durerea a devenit insuportabila mai ales pe seara când am ales pa sfatul medicului sa iau 5 zile antibiotic. Noaptea nu prea am dormit de durere mi-am pus gheață dar când o luam de pe obraz simțeam cum ceva zvâcnește in gingie și mi se umfla. Am adormit cumva cu chiu cu vai, dar in aceasta dimineața, teroare. O durere insuportabilă, plus o umflătură la fata de toată frumusețea. Mi-am sunat parintii(eu fiind in momentul actual la tara la bunici) si imediat trebuie sa ajungă sa ma duca de urgență la stomatolog. Prostia pe care am făcut-o fiind ca nu mai suportam durerea e ca am pus foarte puțină tămâie, o bucatica foarte mica, cat o bobiță de muștar, doar sa îmi mai ia din durere. Ideea e ca nu am lăsato mult timp mai mult o scoteam după ce simteam ca își face efectul. Am renunțat la ea destul de repede deoarece durerea s-a mai atenuat, apoi m-am spălat de trei ori pe dinți de atunci. Întrebarea mea este, daca nu am ținut tămâia un timp indelungat pe dinte, si nu am ținuto permanent, dar m-am spălat pe dinți pe urmă, la fel de tare îmi va distruge dintele? sad știu ca am făcut o mare prostie dar nu mai suportam pur si simplu durerea. Va mulțumesc ca ați avut răbdare sa citiți tot. Mulțumesc mult. (Ofer fundița)

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| AnnabellaBB a răspuns:

Durerea vine cel mai probabil de la un abces dentar (puroi)
Ai nevoie de antibiotic puternic si de o vizita urgenta la dentist. Caria se pare ca a afectat nervul. De aceea ai facut si puroi. Mergi cat de repede poti. Altfel risti sa-ti pierzi dintele, si tămâia e de vina. Din cate stiu omoara nervul. Sănătate

| nCansu explică (pentru AnnabellaBB):

Mulțumesc. Peste câteva ore merg la medic. Dar..nelămurirea mea tot acolo e. Tot așa de tare îmi va distruge dintele acea bucățică mica de tămâie pe care am aplicat-o, chiar daca după am periat bine dinții?

| AnnabellaBB a răspuns (pentru nCansu):

Nu cred. Tamaia afecteaza doar nervul dintelui. Am avut si eu provlema ta si cu greu am scapat. Durerile ma omorau mai ales noaptea.
Poti folosi usturoiul sau ceapa in viitor. Dar in orice caz nu tămâia.
Curăţă un căţel de usturoi şi presează-l pe dinte. Sucul usturoiului este un anestezic natural şi eficace care acţionează imediat. Dacă te obişnuieşti să mănânci usturoi proaspăt, crud, în fiecare dimineaţă, dinţii se vor întări şi nu vor mai fi atât de sensibili la vreme rece sau la mâncărurile dulci.

Ceapa are aceleaşi proprietăţi şi este excelentă pentru întărirea danturii. Se mestecă timp de trei minute zilnic, iar durerile te vor ocoli.

| Mmaannuu11 a răspuns:

Probabil esti sensibil la acel dinte si te doare daca mananci rece sau cald du-te la stomatolog.