anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Urgen! După cât timp de la utilizarea cloramfenicolului in doze de 200mg pe zi apare anemie aplastica (reacția aceea care se întrerupe la terminarea tratamentului) Mă refer anemie aplastica usoara-moderată-severa, după 2 saptamani ce grad poate sa aibă?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

NU apare dact foarte rar si, de obicei, primele semne apar cam dupa 6-8 saptamani de administrare.

| anonim_4396 explică (pentru Brigaela):

Am inteles. La reacții adverse scrie ca apare anemie aplastica prin oprirea maturarii precursorilor eritroizi si mieloizi cu aparitia anemiei, leucopeniei, trombocitopeniei și e dependentă de doza și durata tratamentului. De ex in 2 saptamani cam la cât ajunge hemoglobina?

| Brigaela a răspuns (pentru anonim_4396):

Poate sa dea aceasta reactie adversa, dar ea se intalneste rar. Hemoglobina nu scade in doua saptamani, efectele se vad dupa administrari mai lungi.

| anonim_4396 explică (pentru Brigaela):

Am inteles, mulțumesc big grin