Dieta sănătoasă diferă de la om la om.Pentru unii dieta total vegetariana este cea mai indicata. Dar si vegetalele trebuiesc testate, deoarece exista si cazuri când organismul omului nu tolerează toate vegetalele. Cele ce nu sunt tolerate trebuiesc excluse din dieta. De asemenea trebuie alese vegetale cultivate bio.
"Anumite insecticide pot, datorita solubilității lor in grăsimi sa se regăsească chiar si in uleiul de măsline, chiar când este virgin si de la o prima presiune la frig.Riscurile consumării vegetalelor tratate chimic sunt bine cunoscute la medici,ceea ce nu înseamnă ca efectele vor fi cu ușurință sesizate la bolnav,cu atât mai mult cu cat,alaturi de intoxicația imediata,exista riscuri de toxicitate care se manifesta dintr-un timp mai îndelungat. Astfel de inticxicatii cronice apar consecutiv ingerării repetate, chiar minime uneori,timp de mai multi ani.
Aceasta ultima forma de intoxicație este mai primejdioasa,caci datorita caracterului ei ascuns nu poate fi raportata la adevărata ei cauza pana in ziua când se manifesta, de cele mai multe ori ireversibil.
Numeroase pesticide au proprietăți cumulative, care le fac apte de a fi reținute timp mai mult sau mai puțin îndelungat in organism.
Se cade sa revenim la fructe uneori patate,de mărime potrivita,fara îndoială mai puțin atrăgătoare,nefiind lustruite cu ceara de parchet,dar sănătoase,pentru ca au fost produse de pomi feriți de agresiuni chimice.
Orice ins se va simți bine asigurandu-si propria-i protecție si cea a familiei sale, cumpărând -chiar la un preț ușor superior - legumele si fructele de la țărani, sau fermieri care le cultiva bio.
De asemenea important este si modul de preparare al vegetalelor. Se știe ca legumele si fructele CRUDE sunt mai hrănitoare, mai tonice, mai ușor de digerat decât sub forma de mâncăruri gătite si ca fierberea înăbușita sau cu aburi este preferabila fierberii dintr-o mare cantitate de apa pe care o aruncam... cu toate sarurile minerale care o îmbogățesc." Citate din cartea :"Tratamentul bolilor prin legume fructe si cereale de de. Jean Valnet