| cocolate a întrebat:

URGENT!
Salut! cei care au suferit de apendicita, cum a decurs evolutia bolii.
acum 2 saptamani am simtit o durere in partea dreapta(nu era o durere insuportabila), am banuit ca e apendicita, dar aceasta a incetat dupa 1 zi jumatate.insa acum durerea a revenit.am citit simptomele si as putea spune ca le-am simtit pe cateva ( durerea si greata, dar nu am vomat), intentionez sa merg la medic, dar pana atunci vreau sa stiu cum a decurs boala la alte persoane.multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

La mine s-a manifestat diferit. Nu ma durea in dreapta in schimb aveam febra 39, nu-mi scadea nici de la Nurofen, nu aveam niciun siptom de gripa sau ceva si cand m-a dus la doctorul de familie (am avut noroc cu o femeie extraordinara, genul de medic care-si merita titlul cu deservarsire) m-a pipat in zona dreapta, dcaa nu ma insel, si desi abia am simtit putina durere mi-a zis ca-s suspecta de apendicita. Cand am ajuns la urgente si doctoria a auzit ca eu sunt suspecta de apendicita a inceput sa rada si a zis ca cineva cu apendicita nu e in stare sa intre in sala pe propriile picioare da a zis totusi hai sa vedem. Cand m-a pipat si dansa, "da, intocmai are apendicita, maine o operam".
Unei foste colege i s-a facut greata si s-a dus la baie si acolo a cazut jos si nu-s e mai putea ridica, a trebuit sa vina cu targa s-o ia.

| minrest a răspuns:

Este o boala usor de tratat printr-o operatie fara probleme, dar daca amani sa mergi la doctor faci peritonita si mori. Aceasta combinatie dintre lipsa de gravitate a bolii si gravitatea amanarii prezentarii la medic face apendicita periculoasa.

| Gabitzu246 a răspuns:

2 tipuri de apendicita, acuta si cronica, la cea acuta durerea si inflamarea apendicelui se face foarte repede, in prima zi ai dureri abdominale, diaree stari de voma, dureri de cap, a doua zi aceste stari se accentueaza si apare si lipsa poftei de mancare si in a 3-a zi Doamne fereste! poti sa faci peritonita si sa mori, de aceea trebuie sa mergi la medic imediat de cum apar acele simptome, iar apendicita cronica este insotita de intervale de diaree si constipatie care alterneaza, durerea iradiaza in laba piciorului, stari de voma etc.TU DUTE LA MEDIC SI VEZI CE AI, NU TE JUCA CU APENDICITA, CA OPERATIA ESTE BANALA DAR DACA NU TE DUCI LA TIMP POTI SA MORI, DE FAPT MORI SIGUR DACA NU TE DUCI LA MEDIC SA O OPEREZE, EU NU VREAU SA TE SPERII.

| Zazy a răspuns:

Poti face analize, inainte sa te duci al doctor.
O verisoara s-a dus la spital, caci o durea foarte tare apendicita. Ei bine, a operat-o pe loc, i-a scos apendicita, desi nu apendicita o durea de fapt. era altceva. La noi... asa sunt doctorii. Te opereaza, chair daca nu ai nimic, iar apoi iti cer banii. Eu am fost al analize. Am facut analize la absolut tot. Sunt perfect sanatoasa! happy. Ar fi bine sa faci si tu. Poate este sau poate nu este apendicita!

| FazzaNica a răspuns:

Cind ai apendicita atunci nu prea poti misca piciorul drept, te doare intr-atit de are daca esti fata aunci poate-i un ovar racit, eu am avut aceleasi simptome ma temeam de apendicita dar era ovarul drept racit