Fiindca testul de sarcina beta-hCG se efectueaza prin analizare unei probe de sange, reiese ca acest tip de test se poate realiza numai intr-un laborator de analize medicale. Testarea se face la cerere si de regula prelevarea probei de sange se efectueaza in zilele lucratoare intre orele 7:30 - 10:30 fara nicio programare prealabila. Pretul este satabilit de fiecare laborator in parte, dar de obicei oscileaza in jurul pretului de circa 40-50 de lei. Rezultatul se anunta de obicei in 24 de ore (mai rar in maxim 48 de ore).
Este indicat sa se solicite ca testul beta-hCG sa fie de tipul cantitativ (deci nu doar calitativ) fiindca in acest caz valoarea obtinuta va indica in mod direct daca rezultatul este pozitiv sau negativ.
-- Daca valoarea obtinuta se situeaza intre 1, 5 - 5, 3 mUI/ml de sange, testul este in mod cert NEGATIV.
-- Daca cumva valoarea obtinuta se incadreaza intre 5, 3 -5, 8 mUI/ml de sange, testul este NECONCLUDENT si trebuie refacut dupa minim 2-3 zile
-- Daca valoarea obtinuta este mai mare de 5, 8 mUI/ml de sange, rezultatul este POZITIV. si in acest caz este indicat sa te prezinti la medicul ginecolog care te are in evidenta.
Multa sanatate!
Cred că se poate face la orce laborator. Cunosc pe cineva care a dat 39 de lei. Dar cred că diferă. Poate o variație între 30 și 60 lei. Nu știu sigur dacă e mai mult
anonim_4396 întreabă: