Pe la 6 ani erup (incep sa iasa) primele masele definitive. E posibil sa fie cariate cele definitive asa ca e cam rea situatia ta. Medicul stomatolog iti va explica mai bine.
Wtf si eu am un dinte crescut peste dintele de lapte dar pnm. nici un dinte sa nu iti cada, ciudat
Wow... 17 ani? ar trebui sa vezi un dentist si sa asculti ce-ti zice. Normal daca masele (de lapte ) nu-ti cad, ori fiind cariate ori daca le-a venit vremea sa cada, automat o sati cada cand cresc celelalte de sub ele. La masele trebuie sati cada doar premolarii si primii molari dar nu si urmatorii, ca aceeia nu mai cresc la loc. Adica a 3-a masea de pe fiecare parte a maxilarului n-ar trebui sati cada. Tot nu pot sa cred ca la 17 ani nu ti-au cazut, daca au ajuns asa de cariate prima data cand te-ai dus la dentist, nu l-ai intrebat si u " ba tataie ia vezi cei neinregula, astias dinti de lapte, ia vezi poti sa-i faci sa cada "
Este foarte posibil sa te fi nascut fara "mugurii" dintilor noi. Am un verisor care a patit la fel ca tine, dar ma rog, el a mers mai devreme la dentist cand in urma unei... radiografii sa ii zic i s-a dat vestea. S-au tratat cat s-a putut dintii de lapte, urmand sa i se puna dinti la momentul in care maxilarul va fi suficient de dezvoltat. (sau sa se fi terminat dezvoltarea)
Nu se poate sa nu-ti fi cazut maselele de lapte, prima masea definitiva erupe la 6 ani. Ti-s cariate masele definitive, ceea ce e grav, du-te la stomatolog.