| SweetSacrifice a întrebat:

URGENTA! Va rog din suflet sa raspundeti la aceasta intrebare cum stiti! Orice ma ajuta! ORICE,ofer funde,puncte orice, dar raspundeti! Okay. Sunt disperata.Eu am un examen de dat in curand si prietena mea cea mai buna, tin sa ramintesc ca am baut dupa ea.A facut rubeola! Si mi-a zis ca boala se ia dar o sa vezi daca ai debea dupa 2 saptamana dupa ce ai fost in contact cu acea persoana.E adevarat? A doua intrebare.Ce naiba pot face? Daca o sa am rubeola cat timp o sa stau in casa? vai de capu meu, nu stiu ce sa fac.Mi-e frica rau.Eu sincer nu m-ai vorbesc cu fata aceea niciodata,deoarece inainte de asta mi-a zis ca s-ar putea sa aiba si cand am incercat sa o evit mi-a zis ca sunt nesimtita asa ca nu m-a interesat! Si acum stiu ca o sa fac, si nu vreau! As vrea sa stiu daca pot face ceva, orice! Si daca sa fac cat stau in casa? Si peste cat timp iti dai seama daca ai sau nu.Ce sa fac? Va rog din suflet raspundeti. Tremur!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| RomulusMilea a răspuns:

Nu cred că are rost să te îngrijorezi. Fiecare dintre noi are imunitate, mai puternică sau mai slabă. Dacă ai avut boala în copilărie, eşti imună la rubeolă, organismul tău a produs atunci anticorpii, care acum se vor "lupta" cu noul virus TEORETIC luat de la prietena ta. Nu cred că este corect din partea ta să îţi faci un duşman, câtă vreme tu ai băut după ea, nu ea după tine şi câtă vreme nu se confirmă că vei avea boala.

Dacă e să faci boala, o vei face fie că vrei, sau nu vrei, cum va dori Dumnezeu. Crezi tu că merită să îţi pierzi un prieten pentru asta? Eu sunt sigur că NU! Dacă vei avea boala, asta este, aşa cum au trecut zeci de mii de copii peste asta vei trece şi tu. Există multe alte lucruri mult mai grave care ţi s-ar putea întâmpla.

Cel mai bine ar fi să te linişteşti şi să o suni pe prietena ta, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Mult succes!

| SweetSacrifice explică (pentru RomulusMilea):

Si nu pot face nimic sa o previn? Acum nu mai e nimic de facut /?

| RomulusMilea a răspuns (pentru SweetSacrifice):

Dragă, te rog, nu te mai gândi la asta! Ai confimare că ai făcut boala? NU! Ştii ce se va întâmpla peste 2 săptămâni? NU!

Persoana de la care crezi că ai luat boala este contagioasă? NU ŞTI!

Păi atunci ce rost mai are să te stresezi? Linişteşte-te, starea ta de spirit trebuie să fie foarte bună, nu îţi faci niciun bine dacă te necăjeşti! Hai, că eşti fată deşteaptă! Dacă ai imunitate bună, îţi pot sufla 10 contagioşi cu rubeolă şi tot nu te vei îmbolnăvi!

Dacă e să faci boala, trebuie să ştii că este vorba despre un VIRUS, pe care în afară de anticorpii formaţi în copilărie NIMENI şi NIMIC nu-l va putea opri!

Gata cu îngrijorarea! Fii tare şi gândeşte-te la altceva, ai atâtea lucruri frumoase de făcut de 1 mai! Crede-mă!

| SweetSacrifice explică (pentru RomulusMilea):

Usor de spus.Chestia este ca daca fac,lipsesc la banchet, teze, simulari, o gramada de chestii. este extrem de greu sa incetezi ca te mai gandesti la asta.Si sunt sigura ca o sa fac, daca am baut dupa persoana respectiva.Si acum nu stiu ce sa fac, sa schimb gandul.Ahh.Dar iti multumesc mult pentru raspuns.M-a ajutat. happy

| RomulusMilea a răspuns (pentru SweetSacrifice):

Cu mult drag!

7 răspunsuri:
| Gentiana a răspuns:

Da,rubeola se ia.Mananca multe legume si fructe, biscuiti, multa paine si trebuie sa stai la pat.

| AnTiBioTic a răspuns:

Rubeola tine 2 saptamani maxim. du-te la medicul de familie si-ti va da un unguient.nu ai voie sa faci baie si nici sa iesi din casa timp de 14 zile. din cate stiu, daca ai avut in copilarie rubeola, nu vei mai face si acum. bafta!

| Allexaandra a răspuns:

Nu trebuie sa te agiti, rubeola e un fel de pojar. http://www.sfatulmedicului.ro/......german_652 uite acolo informatii:).