anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Urmeaza sa fac un tratament cu antibiotic [Ampicilina-Unidox] pe termen lung [cateva luni] si tare mi-e teama ca sunt in pericol sa fac vreo candidoza sau ceva de genul din cauza antibioticului. Ar fi indicat sa ma duc sa-mi cumpar un probiotic ca sa ma protejeze? Imi recomandati unul anume? Sau mai bine sa nu iau? Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| MindExplode a răspuns:

Exista riscul de a face candidoza de aceea ar fi bine sa i-ai Nistatina sau linex o data cu antibioticul si sa mananci iaurturi contin bacterii care reguleaza microflora intestinului gros.

| mmamiruna a răspuns:

Da trebuie neaparat sa iei un probiotic ca sa poti sa iei antibioticul fara vreun risc.Nu pot sa iti spun unul, cel mai bine trebuie sa fie recomandat de cel care ti-a dat antibioticul asa ca ia respectivul cu respectivul!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Probiotice si o doza unica de 150 mg de fluconazol (impotriva candidei)

| AlbaAura a răspuns:

Nistatina tablete.Se ia impreuna cu antibioticul.Insanatosire grabnica.