| infected24 a întrebat:

Urmez un tratament cu doxicilina, si stiu ca din aceasta cauza nu am voie sa consum bauturi alcoolice. intrebarea mea este cat timp dupa sfarsitul tratamentului nu am voie sa consum bauturi alcoolice (durata tratamentului este de 10 zile daca asta afecteaza raspunsul). De asemenea, care sunt efectele negative care le pot resimti daca combin antibioticul cu alcoolul? Multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| doctoressa a răspuns:

Ar fi bine sa nu consumi alcool pe durata tratamentului antibiotic (adica 10 zile). Ce se intampla daca vei combina alcoolul cu antibioticele? Va scadea eficienta antibioticelor, adica e posibil sa nu te vindeci de infectia pe care o iei si ficatul tau va avea de suferit mai mult (o data din cauza antibioticelor, a doua oara din cauza alcoolului, amandoua fiind toxice).
http://www.i-medic.ro/......-de-alcool

| cobra15 a răspuns:

Pai ai voie sa consumi cam dupa o zi doua dupa ce ai terminat tratamentul

| infected24 explică:

@doctoressa deci nu se poate ca antibioticul sa aiba efect advers in caz ca acesta se combina cu alcool?
de asemenea, dupa cat timp am voie sa incep sa consum alcool?

| infected24 explică:

Este o greseala in primul post, numele medicamentului este doxiciclina