anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Usturoiul si ceapa dau imunitate corpului?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Alexaaandraaa a răspuns:

Data publicarii: 17/10/2009

Studiile arata ca persoanele care consuma regulat ceapa si usturoi sint protejati impotriva cancerului. Usturoiul, ca extract proaspat, este un antibiotic cu spectru larg si nu creaza rezistenta bacterina. Ceapa contine substante ce previn crizele de astm bronsic si e utila in intepaturi de insecte.

Ce efecte pot avea unele alimente asupra organismului? Este o intrebare pe care si-au pus-o de-a lungul vremii generatii de medicii si cercetatori. Astfel ei au aflat ca ceea ce mincam are efecte directe asupra intregului organism, ca unele produse alimentare sint adevarate medicamene pentru om si ca alimentele-medicament cu cele mai multe proprietati terapeutice, si la indemina oricui, sint fructele si legumele. Ele contin un numar mare de calori, datorita faptului ca sint bogate in glucide dar si vitamine, oligoelemente care sint implicate in buna functionare a organelor.

Cambridge Journal a publicat rezultatele studiului Departamentului de Biochimie si Nutritie din cadrul Institutului Central de Cercetare in Nutritie din India, prin care se demonstra stiintific faptul ca usturoiul si ceapa reduc cantitatea de colesterol din organism. De asemenea, in alte studii a fost aratat faptul ca persoanele care consuma regulat ceapa si usturoi sint protejati impotriva cancerului, insa nu se stie inca rolul exact pe care il joaca aceste legume in combaterea cancerului. Singura explicatie gasita a fost ca ele contin niste antioxidanti foarte puternici.

Usturoiul, ca extract proaspat, este un antibiotic cu spectru larg si nu creaza rezistenta bacterina. Sucul de usturoi capteaza Pb si Hg din organism si le elimina, deci este un detoxifiant bun. Ajuta ficatul sa neutralizeze toxinele fiind si un puternic antioxidant. Usturoiul are si activitate antifungica - herpes, eczema - dar si antidot pentru rau de inaltime. De asemenea scade riscul de cancer gstric si diverse forme de cancere si previne infarctul miocardic prin scaderea colesterolului si a tensiunii arteriale.

Ceapa are aceleasi proprietati pentru bolile de inima ca si usturoiul. Ea contine substante ce previn crizele de astm bronsic si e utila in intepaturi de insecte.

Cum folosim ceapa si usturoiul?

Cele doua legume pot fi puse impreuna si in bucatarie si in remediile terapeutice. Astfel ca mincarurile pot beneficia de gustul ambelor iar ca aliment-medicament se pot combina astfel ca rezultatul sa fie benefic pentru organism.

Remediu energetic: 4 catei mici de usturoi bine pisatI, 4 cepe prospete de marime potrivita din care se extrage sucul, 200 g boabe de griu, 20 g radacina tataneasa tocata marunt, 20 g salvie, 20 g menta, 10 g sofran (turmeric)

Toate se amesteca cu 700 g miere de albine si se fierb la foc mic pina cind intreaga masa capata consistenta unei creme subtiri. Se lasa la racit pe o farfurie intinsa, apoi se taie bucatele si se pastreaza la rece. Se consuma cite 6 bucatele pe zi, 3 la prinz si 3 seara, cu jumatate de ora inainte de masa. Energizeaza foarte bine, mai ales pe timpul iernii.

Elixirul tineretii contine usturoi si lamii: Se amesteca 350 g usturoi pisat cu sucul de la 24 lamii. Se lasa in borcan acoperit cu tifon 24 ore. Se agita bine inainte de intrebuintare. Se consuma 2 lingurite seara, cu jumatate de pahar de apa calduta. In 10 zile apare o imbunatatire a tonusului intregului organism. Poate fi folosit de cei lipsiti de energie, sau care obosesc usor la cel mai mic efort.

Tinctura de usturoi scade colesterolul si hipertensiunea arteriala. Se prepara din 350 g usturoi pisat in piua nemetalica (pentru ca metalul oxideaza) se pun intr-un vas de sticla in care se mai adauga 200 g alcool alb 96%. Se lasa la macerat 20 zile la temperatura camerei, ferit de lumina. Dupa 10 zile, se filtreaza amestecul printr-un tifon si se lasa in continuare la limpezit, tot la intuneric. Se administreaza sub forma de picaturi cu 20-30 minute inainte de masa dupa schema: prima zi - 5 picaturi x 3/zi, se creste cu cite o picatura pe zi (6, 5, 5), (6, 6, 5), (6, 6, 6), pina la 10, 10, 10. Se ramine asa 21 zile, apoi se scade cu cite o picatura pe zi, pina la doza de inceput.

6 răspunsuri:
| kscorpio a răspuns:

Usturoiul e foarte bun. Chiar consumat zilnic te fereste de multe boli, iti face organismul mai rezistent, nu mai racesti asa usor poate deloc.

| vanessa001 a răspuns:

Sigur sunt foarte bune amandoua, te feresc de boli, sunt sanatoase dar nu trebuie sa le mananci goale. laughing Sunt foarte bine venite alaturi de mancaruri, de exemplu la peste erge usturoi, la o ciorba merge ceapa. happy

| Gabitzameah a răspuns:

Ceapa si usturoiul sunt legume folosite din belsug in bucataria romaneasca, pentru a da savoare mancarurilor, reprezentand in acelasi timp adevarate medicamente, folosite cu succes in prevenirea si tratarea diferitelor afectiuni. Ceapa si usturoiul sunt considerate antibiotice naturale, cu efect antimicrobian dovedit. Usturoiul creste imunitatea in sezonul rece

| RoxxiSixx a răspuns:

Ceapa si usturoiul sunt legume folosite din belsug in bucataria romaneasca, pentru a da savoare mancarurilor, reprezentand in acelasi timp adevarate medicamente, folosite cu succes in prevenirea si tratarea diferitelor afectiuni. Ceapa si usturoiul sunt considerate antibiotice naturale, cu efect antimicrobian dovedit.

caramela
| caramela a răspuns:

Buna! uite un link, poate iti e de folos.
http://www.ziaruldeiasi.ro/......asa~ni5rou
O zi frumoasa sa ai:)

| darrio2007 a răspuns:

Da.

Întrebări similare