Eu sunt medic anatomopatolog, asa incat te poti baza pe interpretarea mea asupra rezultatului. Conteaza de ce ai facut chiuretajul, el este bioptic, adica nu ai fost insarcinata, chiuretajul s-a facut pentru a examina starea endometrului (mucoasa uterina). Cred ca ai dereglari menstruale, probabil sangerari excesive, posibil in cadrul premenopauzei.
Rezultatul inseamna asa: cheagul e normal sa existe fiindca ginecologul a patruns cu chiureta in uter si a lezat peretele uterului ca sa ia fragmente de mucoasa (imi cer iertare de comparatie, e ca si cum ar curata mamaliga uscata pe ceaun). Fragmentele de mucoasa pe care le-a scosau modificari care arata ca in organismul tau se petrece un dezechilibru hormonal care modifica mucoasa uterina si, probabil, iti da sangerari. Aceste modificari nu sunt maligne (canceroase) si nici macar precanceroase, deci nu trebuie sa te sperii.
Dar, TREBUIE neaparat sa te duci la medicul ginecolog care ti-a facut chiuretajul. El va stabili ce traament iti trebuie, fiindca daca aceste dezechilibre vor continua mai multi ani, s-ar putea ca leziunile de pe mucoasa uterului sa se transforme in ceva grav. Acum n-ai nimic grav, dar trebuie sa te tratezi si sa mai faci consulturi periodice, ca sa eviti transformarea in ceva grav.
Draga Elena, e delicat ceea ce incerc sa iti spun, dar mergi la medicul tau ginecolog si roaga-l sa iti spuna explicit ce inseamna acel diagnostic, pentru a fi linistita sau mergi la medicul de familie, daca prin felul lui de a fi, este mai deschis, mai receptiv, sa te ajute si sa te lamureasca. Daca nu ai un medic ginecolog, roaga-l pe medicul de familie sa iti recomdane unul ( fie barbat sau femeie, in functie de cum te simti tu mai bine, mai confortabil.Ai grija de tine.Sanatatea e cea mai importanta.Cred ca un medic de specialitate este cel mai in masura sa te ajute. Daca exista vreun medic care este inscris pe site, sper din inima sa iti spuna ce inseamna diagnosticul.Fruntea sus si multa sanatate!