supadeceapa
| supadeceapa a întrebat:

Va place untul de arahide? Cum il mancati? La noi se gaseste unt de arahide gata indulcit?

Ati incercat vreodata sa faceti unt de arahide acasa?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
17 răspunsuri:
| MihaelaDart a răspuns:

Am mancat doar o felie cu unt de arahide, desi nu-l pot manca des, este prea gretos. Untul de arahide este foarte bun in diete, este proteic, plin in grasime saturate si il folosesc numai la prajituri.
In comert sau internet vei gasi atat indulcit si neindulcit.

| supadeceapa explică (pentru MihaelaDart):

Eu caut indulcit de ceva timp si nu gasesc

| aXy99 a răspuns (pentru MihaelaDart):

Mananca-l impreuna cu fructe zemoase, aluneca mai bine.
Vezi ca nu este plin de grasimi saturate (din fericire), din contra, este sarac in astfel de grasimi:
Grasimi 46 g
din care saturate 8.2 g
din care mono-nesaturate 21 g
din care poli-nesaturate 14 g

Asta daca e 100% din arahide si nu are adaugat ulei de floarea soarelui.

| MihaelaDart a răspuns (pentru aXy99):

Nu poti da astfel de indice, fiecare borcan de unt este diferit, depinde de cine il produce si cum il face, este recomandat pentru dieta low-carb. Eu cumpar untul de arahide din Germania de la magazinele bio, cei drept este mai scump, desi il foloseam doar pentru dieta low-carb, nu pentru consumul zilnic. Am incercat si cu banane ori fructe de padure si tot, nu ma pot adapta.
In prajituri este taman bun : http://mihaelaskitchen.blogspot.com/......ahide.html (zaharul din reteta se poate inlocui cu xylitol - este zahar fara calorii, desi mai scump la pret)

| aXy99 a răspuns (pentru MihaelaDart):

Nu are cum sa depinda de producator, daca este facut din arahide, nu are cum sa fie bogat in grasimi saturate. E imposibil.

| MihaelaDart a răspuns:

Opteaza pe comanda pe internet daca nu ai gasit in oras https://prodietanaturala.ro/......ret-250-gr
Locuind in Germania, aici gasesc si si oriunde.

| Bondarel99 a răspuns:

Am luat o punga de arahide de 500 g si am pus-o in blender cu 3 linguri de ulei. Iese foarte bun, nu mai cumpar de la magazin, ala are si alte lucruri prin el. Si e si mai ieftin daca il faci acasa.
Eu mananc pe paine prajita cu banane, capsuni, recent cu smochine sau ce alte fructe dulci mai gasesc.
Americanii mananca din belsug cu jeleu din ala plin de zahar si alte chestii, eu am mai incercat cu dulceata sau gem si e bunicel cu gem dar nu mananc foarte des asa.
Se mai poate pune si miere sau se poate inlocui painea cu rondele de orez expandat.

| aXy99 a răspuns (pentru Bondarel99):

Si crezi ca unul in care pui ulei e mai bun? laughing
Mai bine cauta unul facut 100% din arahide.

| Bondarel99 a răspuns (pentru aXy99):

Și pe cel din comerț scrie ca are ulei.

| aXy99 a răspuns (pentru Bondarel99):

Din pacate, asa este, cu greu gasesti un unt de arahide fara ulei. Am auzit ca ar avea la lidl, dar nu am verificat.
Eu de regula cumpar dintr-acesta, de obicei cand este redus cu 50%, deci 24, 5 lei 1 kg: https://www.myprotein.ro/sports-nutrition/unt-de-arahide/10530743.html

| aXy99 a răspuns:

Da, de regula il mananc gol sau cu fructe, alteori (foarte rar) cu paine. De obicei consum unul facut 100% din arahide (luat de pe myprotein), dar cand nu gasesc la un pret ok acolo, iau unul de la Kaufland. Are 90% arahide si 10% ulei, zahar, sare, nu e la fel de sanatos, dar decat delo, merge. Consum destul de des, aproape zilnic aprox. 100g. Se gasesti unt de arahide gata indulcit, adica plin de zahar, nu vad de ce ai cumpara asa ceva, untul de arahide are in mod natural zahar (putin, dar suficient). Nu am incercat sa il prepar acasa.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Am raspuns doar pentru primele doua intrebari: Da, imi place. Il mananc intins pe paine sau gol.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E bun

| UnTipObisnuit a răspuns:

Nu sunt fan

| anonimaalee29 a răspuns:

Am mancat unt de arahide cumparat din Carrefour, mi-a placut gustul, e ceva unic pentru noi romanii, care nu prea mancam asa ceva. E dulce si in acelasi timp sarat. Parerea mea.
Nu am incercat sa fac acasa, imi place sa mananc doar ocazional, cand mi se face pofta

| AndrejO a răspuns:

Eu mai pun unt de arahide in shake-uri uneori inainte de a merge la sala pentru a creste densitatea calorica. Este foarte bun.

| Irimia_David_1998 a răspuns:

Comanda de pe myprotein untul de arahide 100%natural, acesta este cel mai bun unt de arahide sanatos.