| Jacquelinor a întrebat:

Vă rog ajutați-mă, nu mai știu ce să fac. De ceva vreme adorm din ce în ce mai greu. La început doar pe la 1-2 noaptea, dar acum nu reușesc să adorm nicicum, doar pe la 6 și mă trezesc cam pe la 11 iar toată ziua mă simt ca un Zombie și am dureri de cap. Mai e puțin și începe școala și sincer nu știu cum o să rezist. Somnifere nu vreau să iau pentru că am auzit că într-un final se ajunge la mai rău decât la început.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu te mai trezi la 11. Pune ceasul la 7 dimineata, fa un efort de vointa, da-te jos din pat si fac ceva util si activ. In tot cursul zilei, oricat de somn ti-ar fi, nu te aseza deloc in pat sa pe o canapea, nu incerca sa furi nici 5 minute de somn, nu bea cola sau cafea. In schimb, fa efort fizic: sport, munca in casa, in curte, etc (la mine functiona perfect spalatul tuturor geamurilor di casa, care imbina utilul cu statul afara). O sa-ti fie greu, dar merita. Seara, la 9 cel tarziu inchide defintiv televizorul si calculatorul. Aeriseste bine camera, fa-ti dusul caldut de seara, bea o cana de ceai sau de lapte cald, citeste cateva pagini, iar cel tarziu la 23.00 stinge lumina si culca-te. Chiar daca nu poti adormi, stai linistita in pat, fara sa te enervezi, gandeste-te la ceva frumos, gen o excursie la mare sau la munte. O sa adormi sigur. A doua zi, neaparat trezirea la 7, neaparat efort fizic si cat mai putin TV sau calculator, neaparat acelasi ritual de culcare. O sa ai 2-3 zile grele, dar apoi iti vei regla bioritmul si vei descoperi ca ai mai mult timp sa faci lucruri interesante.

5 răspunsuri:
Elianna
| Elianna a răspuns:

Fa un exercitiu de forta si cateva zile scoala-te la 7 dimineata. O sa vezi ca la 22 seara te ia somnul!

| Zippy a răspuns:

Mergi la psiholog.doamne da de ce nu vreti sa intelegeti ca pentru orice durere mica si orice problema trebuie mers la doctor nu cerut sfaturi pe internet?

| PamfleticaTotHellenne a răspuns:

Buna,cu aceeasi problema ma confrunt si eu, greu mai adorm frate, si cand ma gandesc ...ca o sa incepem scoala si nu o sa pot sa adormmmm at wits' end
Eu o sa incerc metoda aia: -Bea un pahar cu lapte amestecat cu putina miere sa vad daca merge si o sa alerg si niste oilaughing...
thinking

| sweetluly a răspuns:

Buna!
Inainte de culcare bea un ceai cald de tei sau musetel, sau fa putin sport inainte ca sa iti vina somn. Si muzica te poate ajuta dar ai grija sa fie relaxanta. si daca ai putea sa imi dai si funda...am mare nevoie.

| Andi01 a răspuns:

Incearca sa dormi dupa masa o ora sau doua. Si in rest...maica-mea imi zicea sa nu mananc nimic inainte sa ma culc, ca nu o sa mai pot dormi. Deci nu manca...