| Andreea_8468 a întrebat:

Va rog ajutati-ma.Am fost la strand acum 2 zile si mi s-au infundat ruechile.Nu prea aud.Si nu stiu ce sa fac.Nu vreau sa merg la ORL caci mi-e frica tare.Va rog ajutati-ma.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună.
Mergi la medicul orelist pentru un consult de specialitate, diagnostic diferențial și un tratament corespunzător afecțiunii.
Pa, pa.

7 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Du-te la ORL. Altfel, o otita netratata te poate duce la pierderea definitiva a auzului.

gyzzard
| gyzzard a răspuns:

1) ORL-istul are darul de a folosi acul foarte rar. Cand e vorba de urechi, un orl-ist o sa se uite cu un aparat special care nu porvoaca durere, ci maxim un disconfort minor.
2) Nu incerca metoda cu apa oxigenata. E o chestie inutila care poate sa iti dea niste efecte adverse super aiurea, ajungand pana la surditate. In urechi nu poti sa iti bagi nimic, doctorul e singurul care are privilegiul asta. Tu poti sa ai o varietate mare de cauze, pentru care nu auzi, iar utilizarea de apa oxigenata poate sa iti dauneze mai mult, sau chiar poate sa iti produca niste complicatii care necesita operatie. In plus de asta nu prea sunt sanse sa te poate ajuta, apa oxigentata este un dezinfectant extern, iar riscul ca tu sa nu mai auzi datorita unei infectii atat de puterice incat sa blocheze timpanul, e practic nula.
Cel mai bine e sa te duci la un ORL-ist, acesta va vedea despre ce este vorba, si te va sfatuii ce sa faci.

| emima a răspuns:

Si cum vrei sa ti se disfunde urechile fara orl mergi la orl ca nu patesty nimic te asigur eu ca si eu am fost si nu ma omorat

| gabitza05 a răspuns:

Buna!

Mergi la orl pana nu se agraveaza... ti-o zic din propie experienta ...doctorii orl-isti nu mananca si oricum un control la orl din cand in cand nu stricabig grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

La ORL nu mananca oameni...

Daca totusi nu vrei sa mergi la ORL poti face urmatorul lucru:
-mergi la farmacie si cumperi apa oxigenata si vreo 2 seringi mari.
-rogi pe cineva apropiat (daca ai sange rece poti face si singura) sa iti injecteze apa oxigenta in ureche (FARA AC!).
-nu e indicat sa folosesti apa normala, apa oxigenata este un bun dezinfectant.
-dupa ce iti cureti urechile cu apa oxigenta puneti niste dopuri de vata pentru a nu raci, de asemenea vei fi ametita ceva ore (eu mergeam pe 3 carari dupa ce am fost la ORL tongue)

Eu totusi ti-as recomanda sa mergi la ORL, unde practic iti vor face ce ti-am descris eu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu ai de ce sa te temi, este posibil sa ai ceara in urechi si eu am patit-o dupa ce am facut baie...se scoate usor fara dureri, nici nu vei simti, du-te pentru ca altfel pot aparea complicatii de genul ca nu vei mai auzi bine...sanatate!

| Ornella a răspuns:

Poti incerca cu bitter suedez, il gasesti la farmaciile naturiste.