E foarte greu de scapat de plsonite. Ele apar datorita unei igiene precare, combinata cu umezeala si lipsa de aerisire. E posibil sa te fi infestat de la un vecin si atunci va trebui sa identifici de la care si sa faceti curat si in casa aceea, precum si in toate casele infestate. Asta inseamna sa faceti curatenie generala cu scos fiecare obiect afara la soare, varuit si apoi dat cu verde de Paris prin casa si lasat 48 deore inchis, dupa care venit, deschis si lasat 3-4 zile sa se aeriseasca. In tot acest timp trebuie sa locuiti in alta parte. Plosnitele sunt niste paraziti nenorociti, iti spun din experienta unor vecini care stateau intr-o vila si aveau la parter niste chiriasi ai statului certati cu igiena. Au renuntat si la o parte din mobile numai ca sa scape de plosnite.
Https://www.pestcontrol-bucuresti.ro/......de-saltea/
Nu apar de la murdarie plosnitele sunt oameni de curăta odata pe an la 2 ani si nu au asa ceva
Cu trompa sa alungita, plosnita de pat strapunge pielea omului pentru a se hrani cu sangele sau. Inainte de a se hrani, plosnita este foarte mica, maronie la culoare si cu aspect fragil, dar corpul sau umflat de sangele supt se mareste si devine rosu.
Plosnita se intoarce apoi in ascunzatoarea sa, intre cusaturile saltelei sau in crapaturile din pereti, unde ramane cateva zile, digerandu-si hrana. Foamea o determina sa plece din nou in cautarea hranei, in general noaptea.
Cand musca, plosnita injecteaza un fluid care provoaca iritatie, inflamatie si mancarimi. Poate transmite diverse boli.
Cand sunt in numar mare in spatii inchise, plosnitele isi anunta prezenta printr-un miros specific. Totusi, acesta este mai putin respingator decat al altor insecte, care secreta un lichid urat mirositor pentru a-si speria dusmanii.
Locurile în care s-ar putea ascunde ploşniţele (găuri şi crăpături) trebuie preventiv aspirate. Eventual, paturile se pot muta din apropierea pereţilor.
Combatere: Ascunzătorile posibile trebuie acoperite cu pământ de diatomee. Combaterea directă poate fi făcută cu ajutorul insecticidelor de contact (substanţe de bază- piretroizi). O altă metodă constă în creşterea temperaturii camerei la 55° C timp de o zi şi jumătate. La aceste valori ridicate ale temperaturii sunt eliminate toate stadii de evoluţie ale ploşniţei de pat. Măsurile de combatere a invaziei ar trebui întreprinse de o firmă specializată de dezinsecţie.
Cumpara fiole de "K-Othrine SC 25 (5ml /fiola )". Se gaseste la magazine cu specific fitosanitar( magazine unde se gasesc tot felul de insecticide pentru plante). Dilueaza fiola conform instructiunilor din prospect. Apoi pulverizeaza lichidul diluat folosind, de exemplu, un pulverizator din acelea in care este ambalat detergentul /lichidul de curatat geamuri ( nu este necesar sa cumperi un pulverizator special pentru acest lucru si nici sa apelezi la o firma de dezinsectie doar daca infestarea cu aceste insecte este foarte mare! )
Plosnitele se fac de la mobila veche. Uite o intrebare asemanatoare pusa tot pe TPU cu raspunsuri care te vor ajuta:
http://www.TPU.ro/casa-gradina/cum-se-indeparteaza-plosnitele/
Sunt oameni de au mobila de 20 ani si nu au asa ceva nu e nici de la mobila nici de la murdarie https://www.pestcontrol-bucuresti.ro/......de-saltea/
Verde de paris e foarte toxic si persista mult timp si daca aerisesti si stergipe jos, daca ai un copil mic sau animalut si baga ceva de pe jos in gura poate fi fatal mai bine nu te juca cu otrava asta, este la magazinele astea cu insecticide REGENT 200 e o solutie fiole se dizolva concentrat in apa si se pulverizeaza pe tot locul prin casa sau unde sunt plosnitele, nu miroase nu te deranjeaza si orice ganganie moare in scurt timp pentru ca le ataca sistemul nervos si mor cumva paralizate cu creierul sau cam asa ceva nu mai au putere nici sa se hraneasca si nu mai rezista.chiar si vara daca dai cu solutia asta concentrata pe la usi si in jurul geamurilor nu intra si nu rezista nici un tantar sau musca.asa ca incearca varianta asta o zi poate ar fi bine sa nu dormi acasa si sa inchizi totul sa dai si pe la usa de la intrare sa nu mai vina de afara si la vecini ar fi bine si pe peretele din exterior din jurul geamului sa nu urce pe pereti de la vecini vezi daca nu au si ei, schimba din mobila veche si salteaua patului ar fi super sa o inlocuiesti pentru ca e imbaxita poate de ouale parazitilor.succes si mai tinene la curent cu ce ai rezolvat.
Chestiile alea intră peste tot. Inclusiv prin saltea. Singura soluţie este să chemi speciliştii. Mulţi au încercat singuri şi nici nu am auzit de vreo reuşită
..eu stiam reteta asta pentru gandaci.dar daca spui ca e buna si pentru plosnite..am bagat mare s am taiat o la piata s am cumparat tot ce ai spus mai sus. sper sa functioneze..ca nu mai pot..cand vine seara sa ma bag in pat la somn. zici ca vine teroarea pe mine direct...am ajuns sa dorm cu veioza aprinsa..pff ... intrebare..galbenusul trebuie fiert si el banuiesc..nu?
P.S. zici ca i bine in reteta sa bag si bicarbonat de sodiu? ..si aspirina e tot acid acetilsalicilic e buna?
Buna.Ai reusit sa scapi de ele cu reteta asta?
Plosnitele sunt foarte sensibile la acizi, o reteta de succes care va va ajuta 100% de absolut orice tip de daunatori inclusiv plosnitele de canapea consta in prepararea unui cocktail ce include:acid boric (3lei 30 de grame din farmacii),zahar sau un cartof fiert,un galbenus de ou de tara (are un miros foarte puternic a fier ceea ce atrag plosnitele crezand ca este sange).Se va face un mix concentrat cu ingredietele precizate mai sus,faceti o forma in cantitati egale din rezultat (bilute de exemplu) si se vor amplasa aceste,, grenade'' in lada patului, dulapuri, locuri inguste, in camera din 3 in 3 metri, greu accesibile copiilor si animalelor de companie.Presarati apoi acid boric sub plinte, colturile camerelor inclusiv in lada paturilor pentru a fi sigur.Pe saltele, lenjeria de pat si haine se va folosi alcool de 90 de grade pulverizat vor omora instantaneu insectele,ca sa fiti siguri ca prezentati o amenintare catre ganganii folositi detergent sau deodorante cu miros de lavanda si atunci vor evita sa se mai apropie de lucrurile dvs personale (detesta lavanda).In contactul cu acidul boric insecta se va contamina si la randul ei va contamina cuibul,le vor provoca o reactie alergica si vor muri in chinuri, incet si sigur fara a va mai deranja pe dvs., avand timp sa contamineze orice surata, preocupandu-se de supravietuire si nu de somnul dvs, o sa aveti un somn odihnitor fara probleme. Efectul acetui cocktail poate sa dureze de la 2 pana la 3 ani.Inca o chestie de precizat se poate folosi inclusiv bicarbonat de sodiu alimentar fiind tot un acid (acid acetilsalicilic) chiar si in combinatie cu acid boric mix de 30 de grame cu 30, Aveti grija pe cine vizitati si unde in special hoteluri si moteluri sau poate chiar vecini, puteti sa le aduceti chiar voi personal in casa, in poseta, in cusatura de la geaca sau borseta.Succes,am invins!
..eu stiam reteta asta pentru gandaci.dar daca spui ca e buna si pentru plosnite..am bagat mare s am taiat o la piata s am cumparat tot ce ai spus mai sus. sper sa functioneze..ca nu mai pot..cand vine seara sa ma bag in pat la somn. zici ca vine teroarea pe mine direct...am ajuns sa dorm cu veioza aprinsa..pff sad... intrebare..galbenusul trebuie fiert si el banuiesc..nu?
P.S. zici ca i bine in reteta sa bag si bicarbonat de sodiu? ..si aspirina e tot acid acetilsalicilic e buna?
Da pacat ca nu pot sa pun o poza sa vezi cum arata este o solutie foarte buna ( eu asa am scapat ) se numeste sniper, aici in franta am dat 10 euro pe ea, o singura data am dat si adio plosnita!
De unde ai luat.o? Eu sunt in Austria si nu gasesc nimic cu ce sa dau?
Un vecin din mali are de vindut daca as putea tias trimite o poza sa vezi ce sa cauti! cred ca doar pe internet gasesti!
Combaterea plosnitei de pat este un amplu procedeu si nu o actiune singulara. Plosnitele de pat se regasesc atat in saltele, fotolii, canapele, cat si in crapaturile din pereti, in spatele intrerupatoarelor, prizelor, in spatele plintelor de la parchet, in spatele tablourilor. In procedura de combatere a plosnitelor de pat, firmele specializate intervin dupa un plan de tratament ce presupune in general minim doua interventii. In cadrul primei interventii se distrug toate plosnitele vii, urmand ca dupa o perioada de 18-21 de zile (perioada maxima de incubare a oualelor) in cadrul celei de-a doua interventie se distrug si puii, care incep sa iasa probabil, deja, din ouale depuse pana in momentul primei interventii. Insecticidele nu au efect si asupra oalelor de plosnita.
Depistarea plosnitelor de pat este relativ dificila. Exista foarte multi medici dermatologi care nu reusesc sa distinga muscaturile plosnitelor de pat de eventuale iritatii, alergii. In general plosnitele de pat, avand o viteza de deplasare nu foarte mare, actioneaza noaptea, cand victima doarme (victima = TU), iar in momentul in care se infrupta din tine, la inceput injecteaza un anestezic, lucru ce face ca despitarea acestora sa fie foarte anevoioasa!
Odata descoperite, plosnitele de pat, sunt destul de greu, dar NU imposibil, de scos din apartamentul tau!
CEL MAI BINE, CEL MAI IEFTIN, CEL MAI SIGUR atat pentru tine cat si pentru familia ta (incluzand aici si animalele de companie) apeleaza la o firma de dezinsectie.
Cei mai buni din cate stiu eu sunt cei de la COMPANIA DDD. Ei stiu cum, si cu ce sa intervina in locatia ta astfel incats a scapi definitiv de aceste insecte.
DE MENTIONAT: Chit ca apelezi la profesionisti, pentru a obtine rezultatele dorite, intotdeauna trebuie cooperat. Intre prima si a doua trecere, trebuie aspirat zilnic, urmand ca sacul aspiratorului sa fie golit imediat intr-un sac de plastic ce se va lega la gura OBLIGATORIU (pentru a nu raspandi aceste insecte mai mult decat oricat sunt raspandite) si arunca la gunoi.
F.Important.: Aparitia plosnitelor de pat intr-o locatie NU tine de curatenie. Plosnitele de pat pot aparea binemerci in locatii tip "farmacie".
Pentru mult mai multe informatii intrati si pe www.0219662.ro
SUCCES!
Nicolas196 întreabă: