| Anonymous66618 a întrebat:

Va rog ajutati-ma! Cand am mers pe balcon sa las pâinea pe o tabla m-am împiedicat de ea si m-am lovit / julit in coltul tablei. După am mers si m-am dezinfectat cu alcool sanitar. Mi se poate infecta?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| AlexandruSEV a răspuns:

Dupa ce ai dezinfectat trebuia pansat, pansamentul schimbat zilnic, si zilnic cand scoti pansamentul dezinfectezi iarasi, acum depinde de mai multi factori daca se infecteaza sau nu, daca tabla era ruginita, daca ai si alte probleme de sanatate care sa incetineasca coagularea sangelui si desigur si de cat de mult a penetrat tabla. Dar dupa cum ai spus " julit" daca faci ce am zis mai sus nu se va infecta

| Anonymous66618 explică (pentru AlexandruSEV):

Eu m-am dezinfectat cu alcool și mi-am pus tertaciclina, părinții mei au spus că nu se poate intampla nimic

| AlexandruSEV a răspuns (pentru Anonymous66618):

Probabil esti tu putin mai speriat/speriata, daca dupa 2 zile n-ai ajuns la spital inseaman ca e ok big grin

5 răspunsuri:
| Andreeush a răspuns:

Nu cred, dacă rana nu e profundă, te dezinfectezi cu alcool și pui pansament steril se va vindeca.

| Rd79 a răspuns:

Da, normal ca se poate infecta. Adica, nu este imposibil sa se intample asta.

| Lary0208 a răspuns:

Nu, nu este așa de profund pentru a se infecta.