Am mai raspuns recent cuiva cu aceeasi problema si o sa reiau raspunsul.
Sigur ai o cistita sau o infectie urinara cu e-coli.
Tratament asa, uzual, se poate face cu Norfloxacin, 2 comprimate pe zi: cite 1 la 12 ore.
Nu-ti recomand insa calea asta.
Trebuie sa mai rabzi putin, sa te duci miine si sa-ti faci urocultura la un cabinet de analize si un sumar de urina. Du-te cit mai devreme ca sa poata fi racoltata prima urina.
Nu mai astepta, stiu ce senzatii poti sa ai...
Cu rezultatele te duci apoi la medicul de familie si-ti va prescrie antibioticul potrivit ( functie de antibiograma).
Ca prim ajutor pina miine, fa un ibric de ceai de coada calului ( de la plafar) concentrat si varsa-l in cada cu apa pina la jumatate. Stai acolo cam 20 minute si garantez ca te vei simti mai bine.
Dar la medic tot trebuie sa mergi si la analize.
Nu te vindeci cu ceaiul ala de coada calului, dar iti usurezi suferinta. Merita sa il folosesti in apa calda pentru baie.
Nu te vindeca dar te face sa iti fie mai usor pina miine. Nu o sa te mai usture asa de tare si va disparea si din senzatia de urinare permanenta. Dar miine te duci la analize direct sa-ti faci analizele la urina. Era mai normal la medic intii, dar urmeaza weekendul si pentru antibiograma e nevoie de ceva timp.
Faci baile astea in continuare pina ai rezultatele. Sanatate!
Nu e indicat sa ia antibiotice inainte de a face urocultura. Antibioticul trebiue ales in functie de antibiograma de la urocultura, iar dozele se stabilesc in functie de varsta si greutatea corporala. Nu ai de unde sa stii daca infectia asta urinara e cu un germen sensibil la norfloxacin, multi microbi au devenit rezistenti la substanta aceasta. Si nu e etic sa-i recomanzi online antibiotice dupa ureche unui copil.
Pe google poate gasi tot soiul de remedii medicamentoase. De aceea am folosit preambulul.
Pentru tine o recomandare incepe cu " nu-ti recomand"?
Limiteaza-te la recomandarile pe care poti sa le faci, incercand sa nu faci rau. Nu conteaza ce fac altii pe google.
Asta fac. Si nu inteleg tonul asta de sora medicala sefa. Limiteaza-te in a fi util/a si politicos/oasa daca nu e prea greu.
E bine ca repeti inca odata ce a spus si ea ( Michelia) ). Originala empatia
Daca observi mai atent, nu am repetat tot ce a spus Michelia, m-am limitat doar la ce era aplicabil in situatia concreta specificata in intrebare.
Daca esti destul de mare sa postezi aici, inseamna ca esti si destul de mare ca sa mergi singur la medic. Mergi la medicul de familie. Pana atunci te ajuta baile calde. Nu lua nimic care ar putea modifica rezultatele analizelor.
Nu stiu de ce ma certi, eu am vrut ceva sa ma ajute acum. un medicament am vrut dar e bine si ceaiul zis de michelia.
Si puteam sa am si 9 ani ca varamea de la care stiu despre TPU si nu sar duce singura la doctor. cred ca esti cam increzuta
Nu inteleg de ce ai impresia ca te-am certat? Esti sigur ca mie imi e adresat raspunsul referitor la cearta?
Pe langa baile alea cu ceai de coada calului poti sa si bei ceai de nalba, 2-3 cani pe zi infuzie. Si ceai de afin se poate bea cu folos.
In rest fa-ti analizele cum ti s-a spus pentru antibiotic.
porcarumadalina întreabă: