| Kolors a întrebat:

VA ROG AJUTATI-MA! Mamei i-a intrat o sarma ruginita in picior si nu gasesc vaccin antitetanos nicaieri.Nici la farmacii si nici ca spitalele din Craiova. de unde sa-l iau?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| Andidaniel a răspuns:

Du-te la un spital de boli infectioase repede! Acolo medicii vor stii ce sa faca

| KodrutZ a răspuns:

Mdah, si daca o musca o vipera tot prin farmacii si pe net umblai? SUNA LA URGENTE I-ME-DIAT!

| TrăieşteClipa a răspuns:

Ar fi trebuit sa iau cateva galeti de vaccin la cate intepaturi si taieturi-am avut pana acum in fiare ruginite.

Răspuns utilizator avertizat
Bula
| Bula a răspuns:

Nu te ingrijora prea tare.
Vaccinul are doar rol preventiv pentru cazurile foarte rare de infectare cu tetanus.
Daca rana a fost curatata si dezinfectata bine si la timp, atunci sunt putine sanse sa se imbolnaveasca cu tetanus.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Doamne, Doamne, Doamne... Ce este Romania noastra. In spitale ne mananca larve de muste, gandaci, intri cu o boala si pleci cu 10 sau in sicriu, platesti la sanatate, dar cand mergi la spital sa iti faca un amarat de antitetanos esti trimis acasa ca ei nu au acest vaccin. Mergi la farmacie. Ce sa vezi? Nici acolo nu are. Pentru ce mai platim la sanatate? Oare? Cred ca vaccinul tau se gaseste. Unde? La spital privat daca exista la tine. Dar costa ca naiba. Pentru ca asta e Romania. Platesti la sanatate ca sa mergi la privat.

Ce poti face? Sesizeaza televiziunea sa vezi cum se gaseste antitetanos. Acesta ar trebui sa se gaseasca in toate farmaciile si in cel mai prapadit spital. Doamne, daca as fi eu ministru al sanatatii sau presedinte cred ca ar merge toti pe sarma. As demola toate spitalele si le-as construi din nou, dar si 89% din biserici. Asta din urma doar proiect pentru demolare. De biserici avem noi nevoie? Sa ii tinem pe popi in spate ca ei sa se plimbe cu limuzina. Doamne... Sa razi, sa plangi...

| CuriousStuff a răspuns:

Trebuia sa mergi la urgente, il facea acolo gratuit. Daca vrei sa il cumperi poate sa ajunga si la 200 de lei un vaccin.