| Rozamfira a întrebat:

Va rog, ajutati-ma mult. Azi m-am epilat pe picioare cu o perie de barbierit de la tata asta dimineata, iar acum peste vreo 5 ore mai tarziu mi-au aparut ca un fel de cosuri rosii, multe, mici si foarte dese intre ele pe piciorul stang mai sus de genunchi. Dar apropo, dupa aceea mi-am dat picioarele cu crema de ton, un pic expirata. Nu stiu ce sa fac ca sa nu-mi apara, ca as vrea sa ma duc in fuste mai scurte de genunchi si in pantaloni scurti. Poate imi spuneti ce e asta si imi recomandati cam ce trebuie sa fac. Heeeelp! Fundita

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
24 răspunsuri:
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Dezinfectează partea epilată (obligatoriu), apoi fă o baie caldă...
Și îți va trece, nu te mai agita atât! happy
Pe viitor, poți folosi benzile de ceară, ori BIC, dacă nu îți place nicicum crema depilatoare. Măcar nu te mai iriți, nu te mai zgârii etc...

| William a răspuns:

Nu inteleg, crema de ton nu este un aliment? De ce te-ai da pe picioare cu mancare expirata?

| viotedy a răspuns:

Da-te cu spirt si asteapta sa-ti treaca.Si nu mai folosi decat lame noi pe viitor.

| ellenandreea a răspuns (pentru viotedy):

Lame noi si pe care sa le folosesti numai tu.

| Rozamfira explică (pentru viotedy):

Dar nu va ustura si va trece mai repede

| viotedy a răspuns (pentru Rozamfira):

Trece stai linistita.Ustura putin dar decat sa te infectezi...

Dar cu acid formic? (cred ca spirt nu am)

Sau ce acid trebuie sa se numeasca ca sa fie spirt, ca eu nu ma pricep tare in toate astea

Ala se foloseste ca insecticid.Alcool medicinal e spirt-ala albastru.Sau cu colonie, spray-toate contin alcool.

Si face daune daca am aplicat pe acele bubite rosii?

Mai mari daune decat ti-ai facut cu lama n-are ce sa-ti faca spirtul.

Adica nu face ca sa se inmulteasca bubitele sau sa apara dureri mai mari si sa nu dispara?

Dar cam in cat timp vor disparea de la sine?

| ellenandreea a răspuns (pentru Rozamfira):

Spirtul agraveaza iritatia!

| floresdemayo a răspuns (pentru Rozamfira):

Dacă nu ai spirt, folosește apă oxigenată.

| Rozamfira explică (pentru floresdemayo):

Dar ce este apa oxigenata?

| floresdemayo a răspuns (pentru Rozamfira):

E o soluție dezinfectantă, antiseptică. Du-te până la farmacie, spune-i farmacistei să-ți dea cea mai mică cantitate. Apoi tamponezi locul epilat. Se găsesc în cantități diferite. E destul de ieftină.
Tu nu ai o mămică? Spune-i, te va ajuta!

| 2Low a răspuns:

Ai folosit lama?
Si ai mai dat si cu crema expirata, perfect!
E normal sa iti iasa bubite rosii in zonele unde dai cu lama! Se irita pielea!
Se pare ca pentru unii nu s-a inventat crema depilatoare.

| hamsterita29 a răspuns:

Te- ai epilat cu lama tatalui tau laughing))) wtf si te-ai dat cu crema de ton expirata ....mare ti- e gradina, Doamne!

| ellenandreea a răspuns:

Perie de barbierit?
Crema cu ton? Expirata?
Te-ai iritat. Peste cateva zile vor trece de la sine.

| Rozamfira explică (pentru ellenandreea):

Dar eu vreau mai repede

| ultrassss a răspuns:

Ar fi o solutie cu lama de te-ai facut pe picioare sa iti decupezi pielea iritata laughing in rest nu poti face nimic si app sa nu te mai faci cu lama daca nu esti obisnuita cu eawinking

| Rozamfira explică (pentru ultrassss):

Cum, vor ramane asa, si daca vor disparea, cam peste cat timp?

| ultrassss a răspuns (pentru Rozamfira):

Iti vor disparea in 3-4 zile incearca sa te imbraci foarte comod sa nu apara alte iritatii si mai usor cu lama daca nu o folosesti des