| denyzo a întrebat:

Va rog din suflet sa ma ajutati!
De cand a inceput scoala, au mai trecut vreo 2-3 saptamani si apoi m-am apucat de fumat din nou. Nu fumez mult, doar 1-2 pe zi pana in momentul de fata. De cateva zile, simt ca vreau sa ma las cat mai repede. Imi simt putin gatul umflat. Mi-e frica sa nu fie cancer, Doamne fereste! Am 16 ani si sunt fata.
Daca ma las, credeti ca nu o sa mai am gatul umflat?
Nu este prea tarziu sa ma las?
Chiar imi doresc sa renunt la ele!

Mentionez, ca "trag in mine" fumul. In nici un caz in gat.

FUNDA URGENT! sad

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| LoveSleep a răspuns:

Trebuie să te obișnuiești să bagi altceva în gură.

| Samariteanul a răspuns:

Pai da, il tragi in tine, dar tot prin gat trebuie sa treaca, nu? Pe scurt il tragi in corp si poti afecta orice parte a lui, nu doar gatul.Cancer nu cred ca este la varsta asta, iar daca ai fumat 1-2 pe zi nu e grav, stai calma. Poti sa renunti si acum si maine si poimaine, doar sa nu stai o luna...ca dupa nu vei mai putea.Si da, nu este prea tarziu! Nu-ti face griji.

| Ara997 a răspuns:

Stai calm, nu e cancer
renunta in primul rand la anturaj ala te-a impins sa fumezi e f important sa intelegi acest lucru
este extrem de neplacut si inestetic sa fumezi, mai ales ca fata,
apar modificari ale trasaturilor feztei, apare ingalbenirea dintilor, ingrosarea vocii, tusea tabagica, apoi bolile coronariene, ulcer, pulmonare si in final ..mult temutul cancer dintre care cel pulmonarcare este pe cat de silentios pe atat de periculos.
fi fata desteapta si arunca iarba dracului ca nu degeaba se cheama asa
dependenta de nicotina este extrem de puternica mai bine rupe acum pisica si renunta. o sa fi apostofata de grup dar incearca sa gasesti replici gen : tin la viata mea asa ca zic "pas".
succes

| denyzo explică (pentru Ara997):

O sa ma las, de maine nu voi mai pune gura pe tigara.
Dar esti sigur ca nu este cancer? Simt o mica umflatura in partea stanga si ma doare foarte putin.
ma simt foarte ingrijorata sad

| Ara997 a răspuns (pentru denyzo):

Acela este ganglionul, ai racit putin, freaca -l cu un antiinflamator. si stai la caldura ia paracetamol, si ..lasa-te de azi!
seara faina

| denyzo explică (pentru Ara997):

Multumesc pentru raspuns! Sper sa fie doar asta...
o seara buna!

Răspuns utilizator avertizat
| Ozzy999 a răspuns:

Da celulele pe care ti le-ai distrus o sa-si revina daca te lasi de fumat.

| marius2001pro a răspuns:

Ce ai avut pana la urma