| MmoooTtttt a întrebat:

Va rog! Exista niste cantare speciale pentru a masura grasimea corporala, daca s-a cantarit cineva pe acel cantar si a vazut cat are, il rog sa treaca niste masuratori aici: https://www.calculator.net/......lator.html
si sa-mi spuna daca procentul de grasime corporala este ecelas/pe aproape, va rog eu mult, pentru ca nu as vrea sa caut un cantar sa ma cantaresc si poate merge si siteul ala(imi arata ca am aproape 20% g.corporala.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Doja a răspuns:

Pare ca iti da ~2300kcal rata de intretinere Stai la un 1750-1800, eventual poti creste cu 100-200 in zilele de antrenament.

La fiecare 3-4 sapt tine o saptamana de 2300-2400 si revii mai jos.

Spor

7 răspunsuri:
| Doja a răspuns:

Cantarele cu masuratori nu functioneaza f bine deoarece estimeaza grasimea prin rezistenta organismului la curent electric. Chestia asta poate varia in functie de o groaza de lucruri.

Cel mai bun aparat este un DEXA scan.

In principiu, calculatorul asta e bun, folositor pentru cei care vor sa inceapa sau sa continue sa slabeasca sau sa creasca.

| MmoooTtttt explică (pentru Doja):

Aha, si ma poti ajuta ca scad si eu in grasime corporala, pana la un 10-12%.Adica sa imi dai un deficit caloric pentru mine, stiu ca o sa dureze si o sa imi scada si din masa musculara ( cat mai putin as vrea daca se poate ) dar vreau neaparat sa mai slabesc procentajul de grasime corporala.
14 ani, baiat, 169 inaltime, 58 kg, normal nu prea fac sport/antrenamente dar o sa incep un antrenament de 3/saptamana incurand.

O sa ai tot respectful meu daca ai putea sa ma ajuti si cu asta, si o sa-ti dau si MEDALIE.

Mersi happy

Si o ultima intrebare, cam peste cat timp o sa scad pe la un 10-12% la grasimea corporala, de curiozitate doar, nu ma grabesc happy

| Doja a răspuns (pentru MmoooTtttt):

Depinde de metabolismul tau, de exercitiile pe care le faci, de cat timp pierzi in platouri de scadere. Nu exista un numar clar pana nu evaluezi situatia direct pentru organismul tau.

Dupa cateva luni de scazut vei putea sa incepi sa estimezi. Problema e ca nimeni nu poate estima cu exactitate pentru tine. doar tu.

Ah, si daca nu te superi, in aceste 1800 kcal pentru deficitul caloric care ar fi minimul de protein pe care trebuie sa le consum(stiu ca e bine sa mananc multe protein dar as vrea sa stiu minimul pentru 1800 kcal) si care este maximul de grasime pe care trebuie sa consum din aceste 1800 kcal(stiu ca e trebuie cat mai putine pot daca vreau sa slabesc grasime corporala, dar daca ai putea sa-mi spui un numar sa nu depasesc). Si despre carbohidrati( despre astea nu stiu prea multe).
Sau macar un numar estimate pentru fiecare pe care ar trebui sa-l consum zilnic pentru deficit!
Daca ai putea, ar fi super happy

Incearca un 130 p / 35 f / 240 c

Pare ca iti da ~2300kcal rata de intretinere Stai la un 1750-1800, eventual poti creste cu 100-200 in zilele de antrenament.

La fiecare 3-4 sapt tine o saptamana de 2300-2400 si revii mai jos.

Spor