| babard23 a întrebat:

Va rog foarte frumos sa imi raspundeti, e urgent!
Buna tuturor, nu stiu cu ce sa incep.
Acum 2 zile am inceput sa urinez galben/portocaliu/maroniu dar nu am luat in considerare.
Ieri am inceput sa urinez o culoare spre maro.
Iar azi mai spre dimineata o culoare cenusiu spre visiniu (nu, nu am consumat sfecla), iar acum putin timp am fost la toaleta si am inceput sa urinez normal (culoarea normala care o stiam dintotdeauna, si asta mi se pare mai ciudat) am citit pe internet cum ca ar fi semne de hepatita sau deshidratare, am nevoie va rog frumos de niste sfaturi, ce ar trebui sa fac in privinta asta?

Va rog daca stiti (din proprie experienta sau din prieteni/familie) sa imi spuneti, nu vreau sa imi dati copy-paste de pe google ca acolo am vazut si eu ce scrie
Eu cred ca ar trebui sa merg la spital sa imi fac analize, desi nu stiu, ma tem
Fumatul poate fi o cauza?
Multumesc anticipat!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| Zenithf a răspuns:

Alte simptome? Ai consumat ceva medicamente? Fumatul cam greu, gudronul si negrul de fum se acumuleaza in caile respiratorii si sunt eliminate prin sputa, nu prin urina.
Apropo de medicamente, iti dau un exemplu, Furazolidonul face urina galben inchis.

| babard23 explică (pentru Zenithf):

Nu, nu am luat absolut nici un medicament, nici siropuri sau altelele

| Zenithf a răspuns (pentru babard23):

Colorantii alimentari se poate sa ajunga si ei in urina. O infectie sau hepatita pot si ele cauza asta, dar atunci de ce a revenit culoarea normala?
Parerea mea, fie ti-a scapat ceva - un aliment, suc, medicament - fie este o reactie fiziologica la stress, schimbare de mediu. Daca nu iti amintesti ce a fost, cel mai bine ar fi sa mergi la medicul de familie, sa te trimita la analize, poate totusi este o infectie.

| babard23 explică (pentru Zenithf):

Chiar nu imi amintesc sa fi consumat in ultima vreme nici un medicament, ochii nu mi s-au ingalbenit, desi ma simt putin moale, am foarte putin senzatia de ameteala, la fata sunt palid, probabil am luat vreun virus dar culoarea urinei si-a revenit la normal, daca si maine o sa ma simt asa o sa consult medicul de familie.

| Zenithf a răspuns (pentru babard23):

Cand eram in clasa a VII-a, am facut o prostie, mai tarziu, cand s-a aflat, m-a urecheat diriga, asa am fost de speriat/stresat atunci, ca am facut pipi galben inchis, vezi ca si un eveniment stresant poate cauza asta. Si o schimbare de mediu ne poate influenta metabolismul, eu faceam urticare cand se racea brusc vremea.
Schimbarea vremii poate si sa te faca mai molatec, apatic, astenia de primavara, etc.

| doctoressa a răspuns:

Poate ca a fost ceva legat de alimentatie. Oricum ar fi indicat sa te vada un medic nefrolog care iti va face si cateva investigatii ale urinii.
http://www.i-medic.ro/boli/nefrologie

| sosostore a răspuns:

Nu cred ca e de la fumat iar la hepatita in unele cazuri se ingalbenesc si ochii, dar poate fi si de la rinichi, ar trebui sa iti faci analize

| Janetthe a răspuns:

Poate ai racit la burta (ai stat pe ceva rece) e bine daca tia trecut... daca mai ai ceva asemanator incearca un ceai de tei fara zahar!