E clar ca esti foarte dezorganizata. Referitor la pastile, ca nu le-ai luat sistematic si fara prescriptie medicala.
Ai mai facut si sex neprotejat.
De igiena corpului tau, n-am ce sa mai comentez!
Da este greseala mea dar nu sunt linistită deloc, având în vedere ce am făcut sunt sanse mari sa fiu insarcinata sau chiar e adevărat?
Șanse exista. Si inca destule.
Tu ai citit ce ti-am scris mai sus? Calculeaza data ovulatiei si vei afla daca sunt sanse sa fii insarcinata. Daca ai facut sex la mai mult de 2 zile dupa ovulatie nu poti fi insarcinata oricat ai vrea.
In primele 12 zile de cand incepi sa iei pastile anticonceptionale nu esti protejata, fiindca fiecare pastila are un procentaj mic de hormoni si inca nu apucasera sa functioneze, de aceea esti sfatuita de medic sa mai folosesti si o alta masura contraceptiva in primele 2 saptamani acnd le iei, special ca sa nu ramai gravida.
Faptul ca ai luat anticonceptionale dupa ureche, fara un test hormonal si fara sfatul medicului, poate duce si la probleme hormonale majore. Dar asta este o alta poveste, mai ales ca alea nu au apucat inca sa functioenze in corpul tau.
Asadar, tu spui ca ai luat numai 3 zile anticonceptionale, fara nici un fel de extra-protectie, lucru care ar putea sa duca la o sarcina, daca erai in perioada fertila.
Din pacate, nu exista un raspuns "sigur' la aceasta ora!
Va trebuii sa astepti 21 de zile (de la ultima partida sexuala), ca sa faci testul de sarcina, si numai atunci poti fii sigura daca esti sau nu gravida.
Da dar pana sa treaca 21 de zile nu sunt deloc linistită si vreau sa aflu cat mai repede sa stiu la ce sa ma astept. Actul sexual s-a intamplat in zilele astea si peste vreo cateva zile ar urma sa imi vina menstruatia ( de cele mai multe ori neregulata) Deci asta ar insemna ca daca nu imi vine inseamna ca sunt, aflu mai repede rezultatul.
Am luat pastilele alea aiurea, s-a mai si terminat în mine, iar ziua următoare nu am mai luat nimic. Cum nu am mai apucat să fac baie a mai si rămas chestia aia înăuntru. Cam sunt sanse si nu stiu ce sa zic
Exista un test de sange, specific pentru detectarea unui hormon Hcg prezent intr-o sarcina, care se poate face DUPA 14 zile, la orice centru de analize medicale.
Daca urmeaza sa-ti vina ciclul in curand, in mai putin de 10 zile atunci nu esti insarcinata. Sarcina se formeaza in perioada de ovulație iar ovulatia are loc cu 14 zile inainte de data menstruatiei. Pentru ca acesta sa fie fecundat actul sexual trebuie sa se intample cu maxim 5 zile inante de ovulatie pentru ca atat traieste un spermatozoid sau 2 zile dupa ovulatie pentru ca ovulul traieste in ovar aproximativ 12-48 ore.
Deci e o perioada de o săptămână in fiecare luna, in care poti ramane insarcinata. In alte zile nu.
Dar atentie: Trebuie sa ai cicluri foarte regulate pentru a estima corect perioada fertila.
Nu voi comenta prea mult faptul ca de 2 zile nu ti-ai facut igiena, ci voi spune doar ca daca te-ai spala in interiorul vaginului, chiar si imediat dupa act, nu ai putea impiedica fecundarea ovulului, ci doar ai atrage infectii vaginale, deoarece vaginul este un organ intern si NU se spala, igiena facandu-se de 2 ori pe zi (sau mai mult daca este necesar) doar extern.
Faptul ca ai luat 3 pastile AC este ca si cum nu le-ai fi luat, cu exceptia faptului ca exista sanse sa iti fi dereglat ciclurile urmatoare din doua motive: nu ai idee daca erau cele potrivite necesitatilor tale hormonale avand in vedere ca nu ai facut analize specifice determinarii profilului hormonal si ai luat cateva pastile care nu au absolut niciun efect asupra unei posibile fecundari, dar ar putea sa fie sintetizate de catre organismul tau in sensul in care acesta sa reactioneze modificand bunul curs al ciclurilor.
Sper ca nu sunt gravida. Spune-mi că nu :'(( :'(
Cred ca iti dai seama ca, din pacate, nimeni nu iti poate da un raspuns atat de clar precum "da" sau "nu".
Daca apare menstruatia, este totul in regula, iar daca nu apare, fa un test de sarcina dupa 21 de zile de la contact.Este posibil ca menstruatia sa iti intarzie si din cauza ca ai luat dupa ureche anticonceptionale, mai ales ca ai luat doar cateva zile, deci daca vezi ca menstruatia nu apare intre timp, dupa 21 de zile de la act, faci testul de sarcina pentru a confirma sau infirma aceasta posibilitate.
Trebuie să faci un test de sarcină la 21 de zile de la contact. Câți ani ai? Îți doresc să nu fii însărcinată... însă dacă ești, să știi că cea mai fericită vei fi dacă păstrezi copilul. Dumnezeu o să te ajute pentru că ai avut frică de El.
Numai bine!
Da dar chiar dacă nu au trecut 21 zile oricum urmează să îmi vina ciclul peste scurtă vreme. Dar până atunci nu sunt linistită si te rog sa imi spui daca din ce am scris acolo e posibil sa raman gravida. Am oricum peste 18 ani si mai bine.
Ai toate șansele sa fii.-.
Nu degeaba pastilele alea se iau după recomandările medicului ginecolog ca trebuie sa iei un anume tip de anticoncepționale...macar de îl respectai pe ala pe care le-ai luat, poate aveai noroc
Igiena asta de după 2 zile...e oarecum tristă
Și totuși, nu ai auzit de pilula de a 2-a zi?
Nu înțeleg cum poți sa dormi noapte când ești asa slab informată
Poti fii sau nu gravida. Eu am avut contact sexual 5 luni neprotejat zi de zi fara sa iau anticonceptionale si abia dupa 5 luni am ramas. Nu am luat niciodata antinconceptionale si cred ca nu e bine sa le iei dupa ureche. E periculos. Mai bine folosesti prezervativ sau metoda retragerii (daca respectivul iti e partener). Trebuia sa iei pilula de a doua ziiii daca nu erai sigura de antinconceptionale macar. Pe aia am luat o si eu de vreo 2 ori. O poti lua pana la 72 de ore de la contact. Daca nu e prea tarziu incearca si cu asta