Stiu si eu cateva leacuri de la bunica mea, pune intr-o carpa niste felii de cartof (nu fiert) si spirt peste feliile de cartof apoi leaga-ti carpa in jurul gatului, o sa fie o senzatie nasoala dar merita incercat, sau daca nu pune tot asa intr-o carpa multa sare apoi incearca sa o incalzesti si pune-o tot asa in jurul gatului, sper sa functioneze si la tine, ca si eu am incercat si mi-a trecut, daca nu iti trece ar fi cel mai bine sa te duci la doctor ca nu e d joaca cu amigdalitele, o sa ai mari probleme dup aceea, succes si sa te faci bine.
Neaparat gargara cu apa cu sare 2 linguri la 3/4 cana cu apa de cate 5-8 ori /zi, ca iti da drumul si poti vorbi si sti tu bine ca sarea trage, dar conditia de baza este sa nu mananci nimic dupa ea, cam 1 ora de poti, dar sa n-o inghiti; sanatate si numai bine, Lucien.
Se poate face si gargara cu apa calduta foarte sarata. E cam neplacut dar se reduce inflamatia.(tratament dat de medic ).
Si eu amigdale dar nu asa de mari si acum nu mai sunt inflamate pentru ca am pus cartof facut felii in jurului gatului in zona amigdalelor, am dormit cu ele o noapte si m=a mai lasat durerea...si eu am o infectie acolo din cate mi-a zis doctorul cand ma doare procedez asa :-s pentru ca mama nu vrea sa le scot asa crede ea ca e mai bine cu ele acolo eu vreau sa le scot dar tine de ea nu de mine
Scuza-ma si reformulez:Cartofi dati prin razatoare, cu spirt, bagati in spirt acum am intrebat-o si mi-a zis scuze
Tu crezi ca asta iti trece cu un simplu "leac"? nu-i magia la mijloc.trebuie sa te duci la doctor
Si mai este si untratament babesc:cartofii dati prin razatoare, ii dai cu spirt si ii pui pe un fular.in max. 3 zile, daca nu-ti trece, te duci la doctor
Bea ceai de musetel sau de menta cald(usor fierbinte) si "calca-le" cu zahar(asta chiar ajuta foarte mult )astfel:degetul umezit il bagi in zahar si dupa ce ai bagat degetul in zahar, preseaza amigdalele cu acesta.Pare nasol si nu e o senzatie tocmai placuta cand iti simti zaharul pe amigdale, dar reduce durerea inca de la prima aplicare cu zahar si in timp nu te vor mai durea deloc si vor reveni la dimensiunea normala(bine, trebuie sa aplici "tratamentul"de mai multe ori).
In 24 de ore daca reusesti sa bei 30 de ml de tinctura de propolis (nu din farmacie), o sa ai deja voce sa strigi.