Aftele bucale apar de obicei cand imunitatea este scazuta sau prezinti o afectiune a amigdalelor, Este foarte important sa folosesti glicerina boraxata(badijonezi un deget cu fasie de pandament si aplici cu miscari circulare pe zona in care ai aftele), poti folosi si apă de gură cu clorhexidrină(clatesti gura dupa fiecare masa).
S-ar putea sa aveti un inceput de candida probabil din cauza ca mancati prea multe dulciuri.
Eu v-as recomanda sa continuati cu tratamentul cu glicerina boraxata dar sa incercati si procedeul de "oil pulling", adica gargara cu ulei de masline extravirgin. Faceti gargara cam 10-15 minute de 2/3 ori pe zi dupa care scuipati uleiul si clatiti cu apa calda. Sa nu cumva sa inghititi uleiul pentru ca toata infectia se duce in sistemul digestiv.
Acest ulei are proprietianti-bacteriene si ar trebui sa distruga candida de la nivelul gurii/gatului. Eu am scapat in doar 4/5 zile de o infectie destul de grava la masele cu acest tratament. Documentati-va cu privire la "oil pulling" pe internet/Youtube.
LarisaChe07 întreabă: