| MyNameisEduard a întrebat:

Vă rog știți vreo metodă de a scăpa de stres,de a te relaxa? Sunt foarte stresat si frustrat și nu mai pot,simt că îmi explodează capul,nici nu mai pot dormi bine, dorm puțin și rău.Pana acum mă ajuta muzica dar a ajuns sa nu-și prea mai facă efectul.Am anuns să mă întreb "Oare cât mai am de trăit că m-am săturat",știu că nu-i normal dar nu mai suport, nu mai stau să vă spun toată povestea dar va rog dați-mi un sfat.
Dau si fundă celui mai bun răspuns

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Celestina003 a răspuns:

Bună edy, știu o metodă, ai multe probleme? Se pot rezolva da sau nu? Eu cred că orice problemă are o rezolvare, atunci de ce îți mai faci atatea griji? Noaptea de foarte multe ori ne gândim la toate problemele noastre ...si eu fac asta, atunci ar trebui să luam DECIZI pentru probleme,

Atunci când vrei să dormi ai putea spune în gând " of am problema asta, as putea să mă gândesc la ea si mâine pentru o decizie " vreau să dorm linistit, din momentul asta nu mă mai interesează, mâine din nou o să ma mai gândesc si o să găsesc o rezolvare"
De ce?
Pentru că poate o sa fiu mai relaxat
Pentru că poate o să văd si alte perspective.
Așa fac față adulți la probleme.
Dar la partea cu te-ai săturat de trăit, nu știu. ...si eu încă mă mai gândesc câteodată.

9 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu toată povestea, dar efectiv, ce te stresează și cum.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Eu zic că cea mai bună metodă de a scăpa de stres e să scapi de problemele care te neliniștesc.
Sportul, plimbările, distractiile, chiar și muzica, sunt doar pansamente temporare, fiindcă odată ajuns in camera ta, ori odata ce vei opri muzica, vei reveni la aceleași gânduri triste. Știi mai bine decât oricine ce lucruri te stresează, ce complexe ai, ce frustrări ai. Pot fi mai multe, dar, dintre toate, există una singură, o problemă mai mare, decât toate celelalte. Tu o cunoști. S-ar putea ca rezolvarea ei să te facă să te simți atât de împăcat si de fericit, incât celelalte probleme să isi piardă din însemnătate.
Dacă ai de invățat pentru bacalaureat, ocupă-te de studiu. Faci asta, ca să ai inima impăcată că nu ai pierdut ziua in zadar și "ceva" din manualele acelea, tot s-a lipit de tine.
Dacă ai vreo problemă la job, relaxează-te. Nu e cazul să te superi, toate vin și trec. Dacă oamenii spun cuvinte urâte despre tine, vorba lui Arsenie Papacioc: "Întotdeauna să ne gândim ce părere are Dumnezeu despre noi, nu lumea!"
Așa că, detașează-te de gânduri...

Citește si cuvintele lui Paulo Coelho
(poți traduce cu Google Translator)

https://www.pensador.com/frase/NTE2MzEx/

| GabiDumitrescu a răspuns:

Sport! Daca stai inauntru, te cred si eu ca iti explodeaza capul. Iesi afara, fugi, mergi, whatever. Nu sta cu nasul in ecrane pana te culci. Iesi seara minim o ora si jumatate in care sa faci MACAR vreo 7 kilometri pe jos, apoi vii frumos, faci un dus, te culci.

| Sn4k3 a răspuns:

Plimbari, sport, jocuri, filme sau pur si simplu te opresti si ''traiesti momentul'', vizualizezi ce e in jurul tau, tragi aer in piept cateva minute si pe urma continui ce ai de facut. Nu trebuie neaparat sa faci ceva, sa fie o metoda, trebuie sa inveti sa te mai si controlezi psihic. Daca nu poti, apeleaza la un pisholog/psihiatru.

| mentholinks a răspuns:

Filmele xxx mai ajuta contra stresului dar pot in acelasi timp stresa mai tare. o fata sa te mangaie e cel mai bun remediu antistres.

| Sophieka a răspuns:

Cunosc metode foarte bune, care aparent par banale sau pe care doar printr-o oarecare disciplina reusesti sa le faci - Meditatiile.
Sunt o gramada de meditatii pe Youtube care sunt gratuite, pentru dizolvarea maniei, stresului, pentru a te linistii..Doar ca eu consider ca exista motive pentru care devenim furiosi, fie ca stim motivele, fie ca nu.
Iti trimit link-uri de la mai multe meditatii si mai departe alegi tu.
- https://www.youtube.com/watch?v=Rw2ST464eVk
- https://www.youtube.com/watch?v=Gl3gAK_BZIU
- https://www.youtube.com/watch?v=3RvmmsRJpto
- https://www.youtube.com/results?search_query=meditatie+anxietate+si+panica

La inceput, probabil te vei simtii nervos sa le faci, sau iti va creste tensiunea. Fiecare lucru atinge un apogeu, iar cand vei pune in aplicare meditatiile, s-ar putea ca furia sa ajunga la apogeu... Prin practica, printr-o mica disciplina zilnica cu ele.
Vei vedea garantat si negresit schimbari in bine in viata ta.

De asemenea si cititul cartilor fizice despre dezvoltare personala, psihologie, atingerea unui echilibru interior si exterior etc au beneficii foarte puternice. Mai departe, vezi tu.

| Cozmea022004 a răspuns:

Tigarile au un efect bun contra stresului, dar nu iti recomand sa fumezi. Cauta alte metode naturiste

| Osax a răspuns:

Roagate la Dumnezeu zi doamne deschide calea.