| alexandrupopescu22 a întrebat:

Va salut, am fost astazi la frizerie, dupa ce m-a tuns frizerul, am vrut sa ii las banii pe masa, dar erau multe lame folosite de ieri, ca eu am fost primul om tuns de astazi, ca am fost la 10 dim, am pus banii langa lamele alea folosite, nu am simtit ca le am atins sau nu m-am taiat in ele, dar totusi am trecut cu mana pe langa ele, e vreun risc de infectie hiv sau cv?, help plss...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Doamne fereste! Cum te-ai imbolnavit? Prin Wi-Fi? Te auzi ce spui? Asta este o boala si se numeste ipohondrie. Mergi la un psiholog!

| alexandrupopescu22 explică (pentru Salontanul):

Nu... doar pe lamele acelea nu sunt sange de obicei? Adica putin sange, nu vizibil ma refer, si nu e de ajuns sa le atingi? Nu sunt ipohondru naiba.

| Salontanul a răspuns (pentru alexandrupopescu22):

Omule! Virusul nu pluteste in aer si foarte rar patrunde prin piele. Virusul patrunde prin taietura, caile genitale, inghitire, frecare la ochi cu maini murdare, intepaturi de insecte sau prin respiratie. De aia am zis Wi-Fi: tu doar ai trecut pe langa lame. N-ai cum sa te contaminezi. Eu ma tund si ma rad la frizer de zeci de ani si n-am patit nimic!

| Violleta2022 a răspuns:

Nu exista asemenea risc.

| ioana748 a răspuns:

Nu,absolut nici un risc.
Mergi linistit in viata ta.

| alexandrupopescu22 explică (pentru ioana748):

Credeam ca si de o mica atingere a unei lame folosite de altcineva, se poate transmite daca e cazul, am tras o sperietura mare, ca erau multe lame...

| ioana748 a răspuns (pentru alexandrupopescu22):

Nu este chiar asa, nu ai de ce sa te sperii.
Oricum virusul nu este prea mult timp rezistent pe suprafețe.
Dar la ce povestesti tu, probabilitatea este zero.
Stai liniștit,

| alexandrupopescu22 explică (pentru ioana748):

Multumesc mult!