Scoaterea nervului este o decizie care se ia la fata locului si difera de la caz la caz. In principiu, de cate ori se poate, se prefera sa nu se scoata nervul. De ce? Intotdeauna un dinte vital (care nu are scos nervul) are o rezistenta si o durata de viata superioara dintilor cu nervul scos.
Totusi, cand dintele trebuie tratat sau cand se incearca preintampinarea unor complicatii ce ar putea aparea dupa slefuire, se prefera scoaterea nervului (spre exemplu cand, din anumite motive, trebuie slefuit mai mult din dinte).
Da,nervii sunt foarte mici, practic, nervii ti-i scoate sa nu te mai doara, din cate stiu, deci nu ar trebui sa fie problema.Cel mai bine discuti cu dentistul dar eu zic ca se poate fara probleme.
Esti dentist?
De regula, daca se aplica coroana, nervii se scot, daca este cazul, daca dintii sunt sanatosi, atunci se pot slefui si aplica coroana fara a inlatura nervii.
Scopul topicului este sa raspundem la intrebarea de mai sus, meseria mea nu face obiectul acestei discutii.
Deci esti dentist.
Pai, vad ca tu mi-ai raspuns mai mult mie.
Scoaterea nervului este o decizie care se ia la fata locului si difera de la caz la caz. In principiu, de cate ori se poate, se prefera sa nu se scoata nervul. De ce? Intotdeauna un dinte vital (care nu are scos nervul) are o rezistenta si o durata de viata superioara dintilor cu nervul scos.
Totusi, cand dintele trebuie tratat sau cand se incearca preintampinarea unor complicatii ce ar putea aparea dupa slefuire, se prefera scoaterea nervului (spre exemplu cand, din anumite motive, trebuie slefuit mai mult din dinte).