| Valentin_Budiu_1989 a întrebat:

Va salut! Am niste dinti cu nervii scosi de aproape 1 an. Vreau sa imi pun coroane dentare pe ei, credeti ca este posibil atata timp cat nu mai am nerv sa fie slefuiti?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| CatalinB11 a răspuns:

Scoaterea nervului este o decizie care se ia la fata locului si difera de la caz la caz. In principiu, de cate ori se poate, se prefera sa nu se scoata nervul. De ce? Intotdeauna un dinte vital (care nu are scos nervul) are o rezistenta si o durata de viata superioara dintilor cu nervul scos.

Totusi, cand dintele trebuie tratat sau cand se incearca preintampinarea unor complicatii ce ar putea aparea dupa slefuire, se prefera scoaterea nervului (spre exemplu cand, din anumite motive, trebuie slefuit mai mult din dinte).

7 răspunsuri:
| StrongHeart a răspuns:

Da,nervii sunt foarte mici, practic, nervii ti-i scoate sa nu te mai doara, din cate stiu, deci nu ar trebui sa fie problema.Cel mai bine discuti cu dentistul dar eu zic ca se poate fara probleme.

| CatalinB11 a răspuns:

Dintii pot fi slefuiti cu sau fara nervi in ei.

| darrio2007 a răspuns (pentru CatalinB11):

Esti dentist?

| CatalinB11 a răspuns (pentru darrio2007):

De regula, daca se aplica coroana, nervii se scot, daca este cazul, daca dintii sunt sanatosi, atunci se pot slefui si aplica coroana fara a inlatura nervii.

Scopul topicului este sa raspundem la intrebarea de mai sus, meseria mea nu face obiectul acestei discutii.

Deci esti dentist.

Pai, vad ca tu mi-ai raspuns mai mult mie.

Scoaterea nervului este o decizie care se ia la fata locului si difera de la caz la caz. In principiu, de cate ori se poate, se prefera sa nu se scoata nervul. De ce? Intotdeauna un dinte vital (care nu are scos nervul) are o rezistenta si o durata de viata superioara dintilor cu nervul scos.

Totusi, cand dintele trebuie tratat sau cand se incearca preintampinarea unor complicatii ce ar putea aparea dupa slefuire, se prefera scoaterea nervului (spre exemplu cand, din anumite motive, trebuie slefuit mai mult din dinte).