anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Va salut! Daca un sportiv isi inghite limba in urma unei lovituri, cam ce e de facut pentru a-l ajuta? Multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Shaoran a răspuns:

Depinde cat de rapid actionezi.
A patit lucrul acesta un coleg de a lui taicamiu. In principiu ii bagi mana pe gat, intr-un mod destul de brutal. Il tragi de gura, ii bagi mana pe gat si il prinzi de limba. Apoi tragi cu putere si i-o scoti dupa gat ca sa poata respira. Si il ti bine de limba si suni la salvare. Eventual, daca poti sa ii faci o anestezi in timp ce il ti de limba e perfect, sa nu se mai zbata (Prin anestezie ma refer un pumn in cap, dar nu cat sa-l lasi lat de tot ci cat sa il potolesti, sa nu se zbata).
Si il tii bine de limba pana vine salvarea sau medicii sau mai stiu eu ce.
Dupa e posibil sa primesti injuraturi pentru ca il doare limba, dar e ok big grin

13 răspunsuri:
| AFR81 a răspuns:

Da,nu e nimeni in casa la mine in momentu asta care si'a inghitit limba, iar eu va intreb pe voi cum sa o scotlaughing. Intrebam doar de curiozitate.E bine sa stii chestiile astea.Multumesc pentru raspunsuri.Mai astept, maine voi acorda funda

| ancadragutza a răspuns (pentru AFR81):

Spun si eu tot ce au scris mai sus, deschizi imediat gura bagi mana si scoti limba cat de repede poti dar in acelesi timp ai grija sa ii facilitezi si respiratia.bafta da vei avea parte de un caz de genul asta pe viitor, desi nu iti doresc pentru ca-i o scena socanta.

| SuperGirl122222222222 a răspuns:

Nu cred ca se mai poate face ceva.sad e mortala chestia asta:

| gohsty a răspuns:

Cred ca trebuie operat. urcum du-l la medic.Dar cum s-a intamplat?straight face

| gohsty a răspuns:

Cred ca trebuie operat. urcum du-l la medic.cred ca se poate si sufoca.Dar cum s-a intamplat?straight face

| boogdan91 a răspuns (pentru gohsty):

Chiar nu gandesti? Crezi ca daca cineva isi inghita limba sta linistit acasa si isi pune prietenii sa intrebe pe TPU ce e de facut?laughing Daca nu se intervine imediat, in 1-2minute, da coltu.

| gohsty a răspuns (pentru boogdan91):

Esti gelos ca nu gandesc?

Nu, exista un motiv care ma face sa ma felicit happy

Bravo! Te feliciti ca esti peste prostime cu 1%( dupa parerea ta cel putin).Fi mandru!

Iubita, se scrie,, fii" happy Nu prea ti-a placut la scoala.

Iubitu,verifica in gramatica limbii romane cum se scrie, apoi corecteaza-ma... uite un lick sa te ajute. http://diacritica.wordpress.com/2009/01/02/fi-fii-cand-se-scrie-fi-cu-2-i/ consulta-l mai des.

| yoyo74 a răspuns (pentru gohsty):

Esti ca naiba de proasta rolling on the floor citeste ce scrie mai jos:

"eu să FIU (FI+U)
tu să FII (FI+I)
el/ea să FIE (FI+E)
noi să FIM (FI+M)
voi să FIŢI (FI+ŢI)
ei/ele să FIE (FI+E)"

Fii mandru/Sa fii mandru. rolling on the floor

| nBlade a răspuns:

Daca nu si-a inghitit-o si este blocata se poate axfisia. So il culci pe spate capul un pic spre in spate si bagi mana sa apuci limba.cu 3 degete apuci limba cu 1 deget maresti spatiul dintre limba si gat ca sa poata respira.trebuie avut mare grija.