| Alexandrusabinandrei a întrebat:

Va salut.
De ceva timp am o problema mai exact de acum 3 luni de cand am inceput sa reduc tigariile de la 15 pe zi la vreo 5.
Atunci am inceput sa dau din gat, cateodata sa tusesc o flecma transparenta cu punctulete maronii…sa zic asa niste ramasite maronii deschis spre galben.
De 3 saptamani nu mai fumez deloc, am reusit sa ma las si observ ca de atunci odat de 5 ori(aproximativ) pe zi dau flecme din gat transparente cu cojite maronii…dar maroniul este mult mai concentrat.
De o saptamana mai simt si un harait cand respir brusc si cu gura larg deschisa ca si atunci cand casc, acel harait in simt in piept cand stau pe spate mai ales..sau in dreapta, cand stau pe partea dreapta intins…la fel si in stanga, cand stau pe partea stanga.
Mentionez ca am 19 ani si am fumat de 3 ani.
Acuma 2 luni am fost si racit…raceala m-a trecut intr o saptamana, iar tusea in 2 saptamani.
Alte simptome nu am…nu am febra, ma simt foarte bine, merg si 20 de km pe zi.
Acuma vine intrebarea mea, credeti ca poate sa fie vorba de vreun cancer sau ceva…imi este foarte frica!
Sper ca ma puteti ajuta.
La doctor in momentul actual nu ma pot duce, plus ca am inteles ca un film la plamani este si destul de toxic.
Va rog sa ma ajutati…daca ati mai trecut prin asta.ce credeti ca ar putea sa fie.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| mi25 a răspuns:

Radiologia nu este toxica numai daca este repetata mai des de 6 luni.
Nu este cancer, este urmare a fumatului. Se curata plamanii si trahea de nicotina depusa.
Eu iti recomand sa mergi la medicul de familie, acesta o sa-ti spuna ce sa faci.
Nu te juca cu plamanii, ca nu este organ regenerabil.
Nu am inteles de ce nu poti merge la medic acum?

| Yuoia a răspuns:

Nu e o problema pentru ca ai redus tigarile, ci e o problema pentru ca ai fumat.
De unde ai auzit ca "un film la plamani este si destul de toxic"? Prostie mai mare nu cred ca este.
La medic poti merge daca vrei. Si trebuie. Ai dreptate sa-ti fie frica. Nu cauta pretexte.