| FlorinDiablo a întrebat:

Va salut revin si eu cu o problema.Am facut o entorsa la,laba piciorului am facut radiografie totul e ok ca si oase, Dar e umflat si doare ce voiam sa va intreb stiti cum se maseaza venele ligamentele sa se puna la loc?
Eu aveam un "vraci"care stia sa le puna la loc mi le-a mai pus de cateva ori cu succes.Dar acum e in vacanta omu, si ma gandeam ca poate imi face cineva cum trebuie si le da la loc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| micurutza2005 a răspuns:

Nu te juca cu felul acesta de tratament ca poti sa rupi si altceva si sa fie mai greu, entorsele se vindeca mai greu cu repaus la pat cu piciorul putin mai sus pe o pernita, cu comprese reci sau chiar putina gheata daca e umflat tare dar nu o ti mai mult de 3-5min.si o iei (ca raceste prea tare locul si nu mai e circulatie )mai stai cateva min.si o mai pui asa alternativ, trebuie sa iti iei o glesniera un bandaj elastic special pentru entorse, cred ca este in farmacie, mai iei calmante daca te doare tate si cam in 2sapt o sa fi mai bine, durerea poate persista si o luna doua dar de intensitate mai mica decat la inceput. unii o simt toata viata la schimbare de vreme.totul e sa nu umbli prea mult pe picior o vreme sa se poata reface. daca mai e ceva poti sa ma intrebi.

2 răspunsuri:
| OnuOnulică a răspuns:

Si acum omu e in vacanta laughing
Mai bine astepti vraciu ala sa ti-l faca el nu e bine sa umbli daca nu sti.

| FlorinDiablo explică:

Micurutza2005 intr-adevar tu ai dreptate referitor la indrumare dar nu o sa stau sa fac toatea astea fiind sportiv de performanta nu prea imi vine sa stau pe tusa, Nu mi-e frica de o eventuala fractura sau operatie as face ori ce imi sta in putinta sa imi reiau pe deplin activitatea, Medicul mi-a zis sa il las liber sa nu il leg sau sa fac alt ceva urat ca e plecat vraciul in maxim 2 zile puteam merge normal, Am mai avut de 7 ori entorsa la piciorul stang si le-a pus ok de fiecare data fara dureri dupa sau la schimbare de vreme.