anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Vă spuneam într-o întrebare anterioară că sufăr de rău de mașină.
Ei bine, expunerea repetată și treptată la drumuri lungi, în autovehicule, mă va vindeca de această "afecțiune"?
E asta o metodă bună?
Vreau să călătoresc mult în viitorul apropiat și, după cum vă dați seama, voi avea de parcurs drumuri lungi.
Dacă am rău de mașină, pot avea concomitent și rău de avion sau rău de vapor?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Da, mai ales rău de mare o să ai.
Dar sunt și medicamente pentru asta. Eu zic să încerci să călătorești și apoi să vezi.

| anonim_4396 explică (pentru sadrian46):

Folosesc medicamente de fiecare dată dar nu vindecă răul, doar îl diminuează.

15 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Daca ar merge la medic, si toti de aici ce au intrebari cu privire la sanatatea lor ar face la fel, rubrica de sanatate ar fi degeaba pe aici. happy

| Simpatic a răspuns:

Din ce stiu eu raul de mers nu trece la expuneri repetate, eu sunt sofer de peste 14 ani de zile, merg pe orice masini fie ele lente sau sport, nu am nicio problema cand sunt sofer sau pasager, dar in autobuz daca stau cu spatele pe acele locuri in care se sta cu spatele imi vine rau, daca stau pe locurile normale in care se sta cu fata catre traseu nu am nicio problema.
Asa si in cazul tau raul nu poate fi in toate formele, la masina de exemplu daca tu ai conduce pun pariu ca nu ti-ar fi rau, rau ti-ar fi mai ales daca ai sta in spate ca si pasager.
in afara de pastile pentru acest tip de rau de miscare nu cred ca ai ce sa faci, banuiala mea este ca acest rau de miscare este datorat unui disfunctii ceva din creier, nu ceva grav doar ca unii au acest rau si altii nu.

| anonim_4396 explică (pentru Simpatic):

Păi și ca șofer de ce nu apare răul?
Datorită atenției la trafic, semne rutiere și manevre de condus?
Am condus o singură dată dar nu mi- venit rău.

| Simpatic a răspuns (pentru anonim_4396):

Fie pentru ca nu ai condus 300 de kg deci o distanta lunga, fie pentru ca "cuplul" masinii si gravitatia se manifesta diferit cand esti sofer fata de cand esti pasager.
Cand conduc o masina puternic ca si sofer nu simt nimic, cand cineva conduce puternic aceeasi masina si eu sunt pasager simt toata acea putere de parca imi urca stomacul in gat, are legatura cu forta gravitationala acel G care este specific si la masini si la avioane, forta care actioneaza asupra corpului cand esti intr-un vehicul in miscare : 1G, 2G, 3G etc

| Violleta2022 a răspuns:

Nu, expunerea indelungata la raul de masina nu te vindeca, dar poti apela la anumite pastile, care iti pot inhiba starea de voma si iti vor face calatoriile mai placute.
Sunt pastile naturiste pe baza de ghimbir sau alte medicamente, care ti le poate prescrie orice farmacist.
In principiu, daca ai rau de masina, ai rau de avion si de vapor cu siguranta, fiindca toate sunt bazate pe miscare.

| anonimg a răspuns:

"Dacă am rău de mașină, pot avea concomitent și rău de avion sau rău de vapor?" Raspuns: da.

Dar exista niste medicamente care ti le poate recomanda medicul de familie.

| anonim_4396 explică (pentru anonimg):

Eu vreau să știu dacă se vindecă, nu medicamente.

| LoveSleep a răspuns:

Nu mai sta pe telefon, ca de-aia iti e rau.

Am ghicit? Nu? sad

| anonim_4396 explică (pentru LoveSleep):

Nu "stau" pe telefon în mașină.
Tocmai pentru că îmi vine și mai mult rău dacă mă uit în altă parte decât pe geam, la orizont.

| Lukasssz a răspuns:

Da,poti avea si rau de vapor sau avion, poti sa iei niste pastile, Prevomit se numesc

| anonim_4396 explică (pentru Lukasssz):

M-am săturat să tot iau pastile la fiecare drum parcus cu un autovehicul. Eu vreau să mă vindec.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu merge asa. Am si eu niste verisori care au si singurul lucru care a functionat este un medicament betaserc sau mers la psihiatru

| Anuket a răspuns:

Nu știu de celelalte, dar ca să reduci răul de mașină nu mănânci cu o oră înainte, fără băuturi carbogazoase, te uiți la drum, nu în lateral. Mai sunt pastile pentru rău de mișcare.

| UnulSimplu312 a răspuns:

Si eu am fost in aceeasi situatie ca tine. iti recomand sa iei multi vitamine si minerale inainte sa calatoresti, si poate te mai ajuta daca iei ceva mentolat in gura.