| adea100 a întrebat:

Vaccinul amtitetanos de la 14 ani este obligatoriu? Ce se intampla daca nu l fac? Pot intra la liceu privat fara el? Daca l fac doare? Cat de bun e vaccinul? Are reactii adverse?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| CuriousStuff a răspuns:

-daca nu il faci poti sa faci tetanos si sa mori in chinuri groaznice;
-probabil ca poti intra la liceu si fara el;
-nu doare;
-e foarte bun;
-reactiile adverse sunt minime, poate sa te doara putin locul intepaturii si sa se inroseasca si in cel mai rau poti sa faci putina febra, mai mult de atat nu prea are ce sa ti se intample.

| Vlach a răspuns:

Cred ca e obligatoriu,nu doare deloc daca ti-l face un doctor bun,daca ai avut vreodata perfuzie,se simte asemanator,mie mi la-a facut cu un ac nu prea mare si nu am simtit aproape nimic,orice are efecte adverse,deci si vaccinul, dar asta nu inseamna ca o sa le experimentezi neaparat, cel mai des efect advers (pe care l-am avut si eu) e o durere usoara de mana, dar e mai degraba ca si cum te-ar strange cineva, e usoara si suportabila

| RaduCiprian a răspuns:

Eu stiam ca e obligatoriu, dar te poti duce la medic sa ii ceri acea hartie precum ca ai facut vaccinul, bineinteles contra-cost, si nu, nu te doare, pisca putin ca la o intepatura de albina.

| Letheaaannn a răspuns:

Eu mi l-am facut saptamana trecuta. Din cate stiu eu e obligatoriu. Nu te doare deloc pe moment, chiar deloc. Reactii adverse...mi-a zis doctorita ca ori o sa ma doara unde mi-a facut vaccinul, ori o sa mi se inroseasca. Ceva mai grav nu ti se poate intampla. pe mine doar m-a durut putin cand dormeam pe brat. Sa nu fi racita doar cand ti-l face, dar o sa te intrebe ea daca esti bolnava sau ceva.