Http://www.totcepot.ro/......tml...asta e un site de unde poti afla informatii de bun simt.
vaccinul impotriva virusului papiloma se face, il poti cumpara din farmacii, costa 15 milioane cele 3 doze, daca fetita ta e eleva in clasa a 4-a intereseaza-te la autoritatea de sanatate publica din orasul tau si-l poate face gratuit ( daca gasesti oameni intelegatori, pentru ca a cam trecut timpul campaniei de vaccinare ). Oricum se va relua programul in anul scolar urmator.
Nu exista dovezi cum ca acest vaccin ar fi mai periculos decat altele care se fac de ani de zile, fara atata tam-tam. Exista doar campanii de presa, negative evident... oricum cred ca o convorbire cu un medic ginecolog sau si mai bine oncolog, ti-ar da informatii mult mai credibile decat parerile unora si altora.
Se mai face, in cabinetele de ginecologie. Nu stiu daca programul de vaccinare in scoli mai are loc; oricum, parintii il pot refuza in scris. Ca orice vaccin, are si riscuri si, ca orice medicament proaspat lansat, cred ca va mai dura pana poate fi garantata eficienta lui.
Vaccinul pentru col uterin a fost adus din America dar s-a constatat ca nu a fost destul de bine testat si a fost retras de pe piata in urma unor efecte secundare dezastruoase.
BUNA,
DA SE MAI FACE...Vaccinul este disponibil in farmaciisi se adreseaza in special tinerelor cu varste cuprinse intre 16 si 26 de ani care nu si-au inceput viata sexuala.Vaccinarea previne aparitia cancerului de col uterin.
Ei spun ca nu este periculos dar este bine sa ne documentam inainte sa-l facem!
Uite un site cu info...
http://www.adevarul.ro/......ricol.html
Pupici
sabinuta întreabă: