| мιнαɛℓα36 a întrebat:

Vaccinurile sunt bune sau rele?
Au făcut mai mult bine sau mai mult rău?
Au rezolvat într-adevăr marile epidemii sau este un mit lipsit de orice rigoare științifică?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| karsivan a răspuns:

Da, vaccinurile sunt" bune" as vrea sa te gandesti doar la vaccinul antirabic printre primele descoperite, ia sa va vad in conditile de acum cu multi caini pe strada cum era fara vaccin antirabic? Muream de rabie ( turbare pe capete si noi si animale).

15 răspunsuri:
| mona a răspuns:

Nu stiu, unele sunt bune altele nu, oricum nu ma dau in vant dupa vaccinuri

| Baton a răspuns:

Istoria ne arata ca pana acum nu au fost multi copii sau persoane care sa sufere de la aceste vaccinuri de orice fel ar fi ele.Cat despre marile epidemii nu au rezolvat vaccinurile de unele singur ci insotite de alte metode.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună!
Sunt păreri împărţite, depinde unii cred că sunt bune, pe când alţii le consideră rele.
Au fost şi bune pentru unele epidemii.
Te pup!

| giony54 a răspuns:

Au o singura rigoare la fel ca orice medicament alopat, numai financiar in favoarea producatorului, toate sunt create artificial ca sa dea dependenta de producator. Poate nu crezi dar nu se investeste in medicamente care sa trateze o boala pentru ca ar pierde clientela asigurata prin manipulare.Un vaccin este facut din toate mizeriile care provoaca boala si lasa organismul sa se apere singur, daca organismul este slabit cedeaza in alta parte sau faci alta boala.Vaccinul face mai multi morti decat boala in sine.Organismul uman nu accepta substante chimice fabricate in combinatele chimice.

| doctorandus a răspuns (pentru giony54):

Suferi de paranoia.

| ZeHelp a răspuns:

In loc sa cauti tu singura pe Google, preferi sa oferi funda altora care se pot deranja sa dea copy-paste de pe wikipedia.

| SunnyDay88 a răspuns (pentru ZeHelp):

laughing probabil o interesa parerea nostra personala in ceea ce priveste vaccinurile.

ma abtin sa comentez. sunt pro si contra, depinde de vaccin.

| мιнαɛℓα36 explică (pentru ZeHelp):

Am cautat google cap-coada. Parerile sunt foarte impartite, iar eu sunt putin dezorientata. Nu stiu ce sa mai cred...

| ZeHelp a răspuns (pentru мιнαɛℓα36):

Nu inteleg la ce fel de raspunsuri te astepti... aici vei gasi aceleasi raspunsuri cu alta caciula. Ce alta opinie in afara de pro si contra doresti?

| мιнαɛℓα36 explică (pentru ZeHelp):

Ia spune-ti parerea...esti pro sau contra?
Ete asa, ca fapt divers...hee hee

| ZeHelp a răspuns (pentru мιнαɛℓα36):

Oscilez intre cele doua. Vaccinurile doar intarzie efectele pe termen lung ale bolilor(in cazul celor grave), afecteaza alte organe, va trebui sa faci vaccin si pentru acele complicatii aparute si tot asa pana la sfarsitul vietii. Motivul pentru care oscilez este ca totusi nu putem trai fara ele, mai ales in zonele urbane, adica cele poluate, sunt o piesa importanta din puzzle-ul sanatatii noastre. As putea spune ca se formeaza un paradox: Ne omoara, in acelasi timp nu putem trai fara ele.

| doctorandus a răspuns (pentru ZeHelp):

Google paranoid conspiracy theory.

| ZeHelp a răspuns (pentru doctorandus):

Ai fi putut sa vorbesti in limba ta materna, TPU este o comunitate romana. Cand vei inceta sa vezi lumea in rozul tau intens, d-abia atunci sa comentezi la opiniile mele.

| doctorandus a răspuns (pentru ZeHelp):

De unde ti-ai luat ideile, de pe Cochrane Collaboration sau de la radio sant?

| Gabitzu9292 a răspuns:

Da sunt bune ele previn bolile de copii cel mai mult pojar/varicela/varsat etc